Aku Luukka, Senior Developer

Kuukauden biittiläiseksi on valittu Salesforcen superosaaja Aku Luukka, joka työskentelee Biitillä Senior Developerina ja auttaa hiomaan uusista koodareista timanttisia tekijöitä. Työkavereiden keskuudessa Aku tunnetaan rauhallisena ja leppoisana tyyppinä, joka auttaa mielellään muita asiassa kuin asiassa. 

Minkälainen tyyppi Aku on?

Olen kohtuullisen introvertti ihminen. Töiden jälkeen aika kuluu paljolti Netflixin, Youtuben ja muiden nettijuttujen parissa.

Tykkään myös retkeilystä, ulkoilusta, grillailusta, kalastuksesta ja matkustelusta, eli kaikenlaisesta kesäisestä puuhastelusta. Lisäksi olen asunut ulkomailla pariin eri otteeseen, eli pidän myös erilaisista kulttuureista.

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Alun alkaen tulin Biitille vanhan työkaverini Miikka Heinäsmäen suosituksesta. Olin työskennellyt aiemmin Miikan kanssa Capgeminilla. Tätä ennen olin jo päätynyt Salesforcen pariin sattumalta Accenturella. Ennen Salesforce-uraani ehdin myös työskennellä Comptel-nimisessä yrityksessä. 

Salesforce-urani alkoi tosiaan kymmenen vuotta sitten, kun Accenturella ollessani talon ainoa Salesforce-osaaja oli lähdössä pois, ja yksi hänen projekteistaan päätyi minun vastuulleni.

Se osoittautui minulle erittäin onnekkaaksi sattumaksi, sillä en usko, että olisin päätynyt näin mielenkiintoisiin ja hyväpalkkaisiin hommiin millään muulla tavalla.

Ennen varsinaista työuraani opiskelin Lappeenrannassa tietotekniikan diplomi-insinööriksi. Teknologian pariin päädyin lukion jälkeen, kun piti keksiä jokin suunta uralle. Netti teki silloin vasta tuloaan, ja olin äärimmäisen kiinnostunut kaikesta siihen liittyvästä. Valinta lähteä teknologia-alalle tuntui luonnolliselta.

Olen Biitillä töissä jo toista kertaa. Ehdin aluksi työskennellä Biitillä vuoden verran. Sitten vietin kaksi vuotta Sveitsissä, mutta palasin kolme vuotta sitten takaisin, kun kotimaa alkoi taas houkutella ja sovimme yhdessä toimitusjohtaja Iklan kanssa paluusta Biitille. 

Mitä teet Biitillä?

Arvioisin, että työni on 95-prosenttisesti koodaukseen liittyviä juttuja. Käytännössä työni on vääntää asiakasvaatimukset toimiviksi ratkaisuiksi.

Salesforcella pystyy tekemään paljon asioita ilman koodaamista, mutta minä hyppään mukaan silloin, kun koodausta tarvitaan. Se voi liittyä esimerkiksi integraatioihin, back-endiin tai kustomoituihin front-end -toteutuksiin. Monissa isoissa firmoissa koodaus on jaettu tiukasti front-endiin ja back-endiin, mutta meillä kaikki koodaajat tekevät full stackia, eli ovat mukana kaikenlaisissa teknisissä toteutuksissa. Minulle tämä monipuolisuus sopii erittäin hyvin.

Koodarina olen mukana esimerkiksi sellaisissa projekteissa, joissa haluaa vaikkapa omaan Salesforce-järjestelmäänsä tietynlaisen käyttöliittymän tai ulkoasun, joita ei löydy valmisvaihtoehdoista.

Koodaamisen lisäksi työhöni kuuluu tiiminvetäjänä toimimista sekä muiden koodaajien mentorointia ja koutsaamista.

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

Ensimmäinen asia on vaihtelevuus. Vaikka työni onkin pohjimmiltaan melko samanlaista koodaamista, niin jokainen projekti, jokainen asiakas ja jokainen projektitiimi on kuitenkin omanlaisensa. Se luo mukavaa vaihtelua työhön.

Toinen seikka on vapaus ja vastuu. Meillä pystyy vaikuttamaan todella paljon siihen, miten ja milloin omat työnsä tekee. Tuntuu hyvältä saada niin paljon luottoa muilta.

Kolmas on ehkä tyypillinen koodarin vastaus, mutta jatkuva oppiminen on tässä työssä se juttu. Varsinkin fronttipuolella asiat muuttuvat koko ajan, ja on samaan aikaan sekä mielenkiintoista että sopivalla tavalla haastavaa pysyä tässä kehityksessä mukana.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Mieleenpainuvimpia hetkiä ovat olleet kaikki Spring Break -reissut. Ensimmäisenä mieleen tulee reissu Espanjaan. Saimme siellä majapaikan pitäjältä lahjaksi kuivatun kinkun, jonka toimme sitten Suomeen toimistolle roikkumaan.

Paikan päällä syötynä se tarjosi mahtavan makuelämyksen, kun veistelimme siitä paloja. Suomessa se jäi koristeeksi, jonka takia koko toimisto alkoi lopulta kärytä. Se haju kuitenkin muistutti siitä, kuinka mahtavia nämä koko porukan kevätreissut ovat. Harmi, että koronan takia meiltä on jo jäänyt kaksi reissua välistä!