Hannu Järvinen, CTO

Kuukauden biittiläiseksi on valittu kaikkia tunkkaisia stereotypioita uhmaava Hannu Järvinen, joka on äänessä olemisesta pitävä koodari sekä keskustelemisesta, vaeltamisesta ja pienen loukkaantumisriskin liikuntamuodoista nautiskeleva tietotekniikan tohtori. Työkavereiden keskuudessa Hannu tunnetaan leppoisana tyyppinä, jonka kanssa voi keskustella aamun pikkutunneille asti melkeinpä aiheesta kuin aiheesta.

Minkälainen tyyppi Hannu on?

Minulla on vahva tutkijatausta ja kuvailisin itseäni eksaktiksi kaveriksi. Tykkään, että asiat suunnitellaan ja toteutetaan tarkasti. Tykkään myös koodaamisesta, mutta en varmaan ole se tyypillisin koodari. Olen todella sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut ihminen sekä tykkään olla äänessä, mitä aina välillä ihmetellään.

Nautin ulkoilusta ja olen alkanut harrastaa myös eräilyä, eli pidempiä ja lyhyempiä vaelluksia. Pidemmistä vaelluksista ensimmäinen oli Lapissa sijaitseva Hetta-Pallas, joka sai tajuamaan kuinka hienoa vaeltaminen on. Kesäisin harrastuksiin kuuluu myös kalastus.

Muuten pidän peruskunnosta huolta pelailemalla kössiä sekä lenkkeilemällä. Yritin myös yhdessä vaiheessa aloittaa uudelleen nuoruuden harrastuksia, eli skeittailua ja lumilautailua, mutta ensimmäisen haaverin jälkeen totesin, että ei enää tällä iällä.

Liikunnan lisäksi tykkään syödä hyvin. Huolellisesti valmistettu illallismenu on aina nautinnollinen elämys.

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Valmistuin Otaniemestä Teknillisestä Korkeakoulusta diplomi-insinööriksi vuonna 2007. En vielä silloin tiennyt tarkalleen, mitä haluaisin työkseni tehdä, joten jäin sattumien kautta yliopistolle väitöskirjatutkijaksi.

Suurimman osan väikkäriajoista vietin tutkijavaihdossa Barcelonassa kahdessa eri yliopistossa. Valmistuin tietotekniikan tohtoriksi vuoden 2015 lopulla, jolloin olin jo aloittanut työt Asema Electronicsilla Senior Data Engineerin tittelillä. Keskityin silloin IoT-järjestelmien semanttisen yhteentoimivuuden kehittämiseen ja työni oli silloin hyvin samanlaista uusien asioiden tutkimista kuin yliopistollakin.

Biit oli minuun suoraan yhteydessä vuoden 2019 alussa ja onnistui suostuttelemaan haastatteluun. Haastattelut sujuivat molemmin puolin niin hyvin, että siirryin sitten Biitille Senior Developeriksi ja olen viihtynyt yrityksessä siitä saakka.

Mitä teet Biitillä?

Roolini on ehtinyt jo muuttua useampaan kertaan. Aloitin Biitillä Senior Developerina, mutta nykyisin työskentelen CTO:na. Tykkään kuitenkin pysytellä mahdollisimman lähellä käytännön tekemistä, joten teen samaan aikaan sekä arkkitehdin että kehittäjän töitä.

Arkkitehdin roolissa suunnittelen asiakkaille ratkaisuja heidän tarpeisiinsa. Kehittäjän roolissa pääsen käytännössä toteuttamaan näitä ratkaisuja, mikä tarkoittaa käytännössä koodaamista. 

Näiden tehtävien lisäksi osallistun Biitin operatiivisen puolen kehittämiseen, mikä tähtää esimerkiksi laadun jatkuvaan parantamiseen ja prosessien yhtenäistämiseen.

Pitää muuten vielä erikseen mainita, että silloin kun tulin Biitille parisen vuotta sitten, en ollut vielä ehtinyt olla Salesforcen kanssa juuri missään tekemisissä. Alussa lähdimme liikkeelle perusteista ja tein projekteissa sen, mitä minulta pyydettiin. Nyt olen tilanteessa, jossa voin lähteä asiakkaiden kanssa keskustelemaan, mitä he tarvitsevat. 

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Mahtavat työkaverit. Biittiläiset ovat hyviä tyyppejä, mikä heijastuu suoraan siihen, kuinka hyvin me kaikki viihdymme töissä.
  1. Itseohjautuvuus. Biitillä voi itse vaikuttaa siihen, minkälaisia töitä tekee ja minkälaisissa projekteissa on mukana. Lisäksi osa työajasta on varattu itsensä kehittämiseen.
  1. Jatkuva oppiminen ja kehittyminen. Voi sanoa, että Biitillä oppii ja kehittyy oikeastaan väkisinkin, koska jokainen projekti on aina omanlaisensa ja työhön kuuluu vahvasti uudenlaisten toiminnallisuuksien kehittämistä. Biitillä voi myös vaikuttaa paljon siihen, mihin suuntaan haluaa urallaan kehittyä ja minkälaisiin koulutuksiin haluaa osallistua.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Mieleenpainuvin hetki on ollut se, kun meille osui sattumalta yhteinen illanvietto heti ensimmäiselle työviikolleni. Juttelin illan aikana useamman uuden työkaverin kanssa kaikenlaisista asioista ja vakuutuin heti syvästi siitä osaamisesta ja ammattimaisuudesta, joka kaikista ihmisistä huokui.

Oli hieno hetki ymmärtää, että saa tehdä töitä osana tällaista Dream Teamiä!