Marja Yli-Karhula, Consultant

Kuukauden biittiläiseksi on valittu Marja Yli-Karhula, joka tunnetaan rauhallisena ja ihmisläheisenä työkaverina, jonka kanssa on mutkatonta tehdä töitä tai vaikkapa rupatella niitä näitä.

Minkälainen tyyppi olet?

Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa joko ulkoilemalla, hääräämällä keittiössä tai käsitöiden parissa. Minut hyvin tuntevat ihmiset ovat varmasti huomanneet, että minulla on melkein aina mukanani puikot ja lankaa.

Olen myös innokas teeharrastaja, joten aamuni alkavat aina kannullisella haudutettua teetä. Lisäksi olen erittäin kiinnostunut museoista ja näyttelyistä. Museokortti on kovassa käytössä pääkaupunkiseudulla – ja toisinaan tulee lähdettyä pidemmällekin mielenkiintoisten näyttelyiden perässä.

Miten päädyit Biitille?

Koulutukseltani olen tietojenkäsittelytieteen kandi. Päädyin valmistumisen jälkeen jo ensimmäisessä työpaikassani Salesforce-adminiksi sekä ihastuin samalla alustaan.

Silloin alkoi myös yhteistyö Biitin kanssa – aluksi siis toisella puolella pöytää, eli asiakkaana. Pääsin tekemään noin viiden vuoden aikana monipuolisesti erilaisia admin-hommia Salesforcen parissa. Silloinen työnantajani päättyi kuitenkin lopettaa Salesforcen käytön, joten siirryin muihin IT-tehtäviin.

Viime kesänä minulle tuli kuitenkin sellainen fiilis, että tarvitsen jotain muuta. Paluu Salesforcen pariin sekä hakeminen Biitille töihin tuntui itsestään selvältä vaihtoehdolta.

Mitä teet Biitillä?

Olen ehtinyt työskennellä Biitillä konsulttina nyt puolisen vuotta. Työhöni kuuluu järjestelmien konfigurointia ja projektien vetämistä.

Sain pian aloittamiseni jälkeen ensimmäisen projektin vedettäväksi tiiminvetäjän tukemana. Tein siinä projektissa konsultin roolissa datamigraation.

Se oli toinen kerta urallani projektipäällikön roolissa. Pääsin soveltamaan onboarding-vaiheen aikana oppimiani asioita heti käytännössä, mikä oli hienoa. Seuraavassa projektissa pääsin myös kokeilemaan hieman koodaamista perinteisemmän myyntiympäristön konfiguroinnin lisäksi sekä opin projektia vetäneeltä seniorikonsultilta paljon uutta yksityiskohtaista tietoa Salesforce-alustasta.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

1. Yhteisö ja ihmiset. Olen tuntenut heti ensimmäisestä päivästä lähtien olevani osa yhteisöä. Apua ja tukea saa kollegoilta nopeasti aina, kun tarvitsee.

2. Mielenkiintoiset ja vaihtelevat tehtävät. Työni on sellaista, että yhtenä hetkenä saatan tehdä tavanomaista konfigurointia ja seuraavaksi olenkin työstämässä datamigraatiota tai miettimässä analytiikkapuolta. Erilaista tekemistä löytyy todella paljon omien mielenkiinnon kohteiden mukaan.

3. Kehittymismahdollisuudet. Meitä kannustetaan opiskelemaan ja tutkimaan uusia asioita. On hienoa päästä jatkuvasti kehittämään itseään.

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Ehdottomasti mieleenpainuvin hetki on ollut äskettäin järjestetty Spring Break -reissu Espanjaan. Oli mahtavaa päästä yhdistelemään etäpalavereista tuttuja nimiä naamoihin sekä tutustumaan samalla ihmisiin työasioiden ulkopuolella.

Haluatko Marjan työkaveriksi? Tutustu meidän avoinna oleviin työpaikkoihin.