Uudistunut Salesforcen mobiilisovellus yhtenäistää käyttökokemusta

Odotettu uudistunut Salesforcen mobiilisovellus on vihdoin saapunut. Tästä viikosta lähtien Salesforcen käyttäminen mobiilisti on nopeampaa, helpompaa ja vaivattomampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Pelkällä läppärillä työskentely alkaa jo olla menneen talven Lumia. Yhä useampi tekee töitä myös puhelimellaan, sillä se on ylivertainen työkalu moniin tilanteisiin. Olit sitten metrossa, hississä tai koko päivän tapahtumassa, puhelin kulkee huomaamattomasti aina mukanasi. Puhelin kulkee mukanasi kaikkialle – miksi et siis käyttäisi sitä myös työn tekemiseen?

Salesforce on mobiilien työkalujen edelläkävijä, sillä Salesforcen mobiilisovellusta on voinut käyttää IOS- ja Android -käyttöliittymillä jo pitkän aikaa. Nyt sovellus on kuitenkin saanut uuden odotetun ilmeen Winter ‘20 -julkistusten yhteydessä.

Uudistunut mobiilisovellus mahdollistaa käyttäjille tutun Lightning Experience -käyttöliittymän hyödyntämisen myös puhelimella.

Mobile Publisher tarjoaa nyt entistä paremmat mahdollisuudet muokata Salesforcen mobiilisovellusta oman yhteisön näköiseksi. Admin pystyy luomaan käyttäjille parhaan mahdollisen kokemuksen muun muassa mukautetuilla ilmoituksilla ja syvälinkkien vaivattomalla käytöllä.

Uudistukset antavat adminille enemmän mahdollisuuksia rakentaa käyttäjille yksi, yhtenäinen Salesforce-kokemus riippumatta siitä, käytetäänkö Salesforcea läppärillä tai puhelimella.  

Haluatko tietää, mitä muita merkittäviä uudistuksia Salesforceen on tehty? Lataa uusin Fiid täältä.

Merkittävimmät uudistukset – Top 3

Salesforcen uudistunut mobiilisovellus on pitkä harppaus kohti asetelmaa, jossa Salesforcen hyödyntäminen on täysin alustasta riippumatonta. Uudistuksista huolimatta sovellus tuntuu tutulta ja helppokäyttöiseltä. 

Tässä muutamia nostoja uudistuksista, jotka ovat minusta käyttäjille erityisen hyödyllisiä. 

App Launcher

Olet varmaankin tottunut koneella työskennellessäsi surffailemaan eri appien välillä vaivattomasti muutamilla napinpainalluksilla. Salesforcen työpöytäversiosta tuttu App Launcher toimii nyt myös mobiilisovelluksella. Klikkaa laatikkoa ja hyppää Service Appista Sales Appiin muutamissa sekunneissa.

Enchanced Mobile Security

Enhanced Mobile Security auttaa pitämään sovelluksen datan turvassa ja käyttäjän tiedot yksityisinä. Admin voi hallinnoida eri toimintatapoja, joiden avulla voi luoda tarvittavat turvaparametrit vastaamaan yrityksen tarpeita. Käyttäjille voidaan myös asettaa rajoituksia esimerkiksi käytössä olevien versioiden suhteen. Näin voidaan varmistaa, että kaikki käyttäjät huolehtivat sovelluksen päivittämisestä.

Tietueiden sivun rakenne

Tietueiden sivun rakennetta on parannettu merkittävästi. Paluu-nappi on aiempaa helpommin nähtävissä (1). Pikapainikkeet (2) on siirretty näytön yläreunaan ja niiden alapuolelta löytyy tietueen data. Välilehdet on pinottu päällekkäin (3) sivun alareunaan. Kenties tärkeimpänä uudistuksena työpöydältä tuttu opastettu Polku (Path) on nyt saatavilla puhelimeen näkyviin tietueelle. Näin varmistetaan, että myyjät pääsevät seuraamaan Polun vaiheita myös tien päällä.

Teettääkö uudistus lisätöitä?

Nämä kaikki uudistukset saattavat herättää kysymyksiä. Pitääkö kaikkiin työpuhelimiin ladata jokin uusi sovellus? Täytyykö työntekijät kouluttaa uudistuneen sovelluksen käytössä?

Vastaus molempiin kysymyksiin on ei. Ne, joilla on jo Salesforce App asennettuna, saavat kaikki uudistukset käyttöönsä julkaisun yhteydessä automaattisesti ja ne, joilla sovellusta ei ole vielä asennettuna, saavat luonnollisesti kaikki ominaisuudet käyttöönsä latauksen yhteydessä.

Haluatko saada Salesforcesta kaiken hyödyn irti myös mobiilisti?

Herättääkö uudistunut mobiilisovellus kysymyksiä, joihin kaipaat kipeästi vastauksia? Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua rakentamaan juuri sinun näköisen mobiilisovelluksen.

PS. Muistathan lisätä mobiilikäyttäjille “New Salesforce Mobile App user” -lupajoukon, jotta he pääsevät käyttämään uusia ominaisuuksia!

 

Hannes Eskola

Yritysmarkkinoinnin kauppatieteen maisteritutkinnon omistava Hannes Eskola on toteuttanut monenlaisia projekteja aina rekrytointityökaluista markkinoinnin automaatioon.