Anna Mantere, Consultant, Design & Team Lead

Kuukauden biittiläiseksi on heinäkuun tauon jälkeen valittu Anna Sammio, jonka tunnistaa leveästä hymystä ja ikuisesta positiivisesta asenteesta kaikkeen. Työkaverit kuvailevat Annaa aurinkoiseksi ihmiseksi, jonka hymy leviää myös kaikkiin muihin läsnäolijoihin. Mahtavan asenteensa lisäksi Anna on myös rautainen osaaja, joka hyppää luontevasti yhdestä työtehtävästä toiseen.

Minkälainen tyyppi Anna on?

Olen tekninen humanisti, joka nauttii työnteon lisäksi luonnosta ja muista ihmisistä. Harrastan vapaa-ajalla paljon liikuntaa, erityisen lähellä sydäntäni ovat salilla käynti, pyöräily, lenkkeily ja luonnossa samoilu. Olen kiertänyt jo yli puolet Suomen kansallispuistoista. Lisäksi olen alkanut tehdä opiskelujen jälkeen vapaaehtoistyötä erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien perheiden parissa ja suosittelen sitä kaikille, sillä se antaa laajempaa perspektiiviä elämään ja tuo yhteen sellaisia ihmisiä, jotka eivät ehkä muuten ikinä kohtaisi. Viimeisimpänä harrastuksena olen aloittanut purjehtimisen, johon ihastuin heti. Viime viikollakin vietin yhden yön veneessä Espoon Stora Herrön saaressa, mutta herätys ennen kuutta oli sen verran tukala, etten ehkä ota sitä työviikolla sentään tavaksi.

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Valmistuin Espoon Otaniemestä diplomi-insinööriksi informaatioverkostojen koulutusohjelmasta. Olen siis alun perin opiskellut teknillisessä yliopistossa tietotekniikkaa, taloutta ja humanistisia opintoja sekä Helsingin yliopistossa maantiedettä. Oman alan työt aloitin jo opiskeluaikoina CGI:llä. Sieltä minut rekrytoitiin Esri Finlandille jatkamaan paikkatietoasiantuntijana. Esrillä sain jatkuvasti enemmän ja enemmän vastuuta sekä kokemusta konsultin, projektipäällikön, palvelupäällikön ja scrum masterin rooleista. Työskentelin ennen Biitille päätymistä hetken aikaa HiQ:llä palvelupäällikön roolissa, mutta sitten kiinnostus tehdä monipuolisempia hommia ajoi etsimään uutta paikka. Törmäsin Biitin työpaikkailmoitukseen LinkedIN’issä ja innostuin paikasta. Ilmoituksen perusteella tuntui, että yrityksen arvot ja toimintatavat olivat linjassa omieni kanssa sekä rooli konsulttina vaikutti sopivan monipuoliselta. Rekrytointiprosessi eteni todella nopeasti, koska taisimme puolin ja toisin vakuuttua siitä, että tässä on hyvä match. Aloitin 2.1.2020, eli olen nyt työskennellyt Biitillä reilut puoli vuotta. 

Mitä teet Biitillä?

Minut rekrytoitiin Biitille konsultiksi, eli työnkuvani on laaja. Olen mukana projekteissa aina suunnittelusta toteutukseen ja käyttöönottoon asti. Työpäivääni voi kuulua myyntiprosessin workshoppausta asiakkaalla tai yhtä lailla saatan istua kotisohvalla huppari päällä rakentamassa asiakkaalle automaatiota johonkin tiettyyn tarpeeseen. Liidaan myös projekteja ja kehitän Biitille uudenlaisia toimintatapoja. Ongelmien ratkaiseminen on iso osa työnkuvaani ja suurimmat kiksit saankin siitä, kun voin helpottaa joidenkin muiden elämää. Aloitin myös muutaman kuukauden talossa olon jälkeen tiiminvetäjänä.  

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

Ykkösenä tulevat ehdottomasti ihmiset! Sekä projekteissa että talon sisällä on huippuporukkaa, joka myös osaa asiansa. Totta kai kaikista tärkein porukka on meidän oma jedi-tiimimme (the force, we know!), jota tiiminvetäjänä arvostan valtavasti.

Kakkosena tulee tekemisen flow. Kun työpäivän aikana pääsee jatkuvasti tekemään mielenkiintoisia asioita, niin työpäivät sujahtavat nopeasti. Työ myös tuntuu joka päivä yhtä innostavalta.

Kolmanneksi asiaksi nostan mahdollisuuden kehittyä ja kehittää. Haluan auttaa muita omalla osaamisellani sekä oppia jatkuvasti uutta. Seuraavaksi haluan syventyä Salesforcen kyvykkyyksiin ja coachaamiseen.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä? 

Jokaisen workshopin ja demon pitäminen on aina yhtä jännittävää ja antoisaa, mutta yhtenä tähtihetkenä mainitsen sen, kun koronakevään jälkeen järjestimme pienimuotoiset kesäjuhlat, joiden aikana pääsi näkemään työkavereita pitkästä aikaa kasvotusten. Vaikka etätyöskentelyyn ehtikin jo tottua, niin kotona työskennellessä alkaa kaivata sitä, että voi rennosti hengailla muiden kanssa ja jutella vähän muistakin kuin työasioista.