Eerik Jortikka, Customer Success Executive

Kuukauden biittiläiseksi on valittu omasta konsulttiyhtiöstä Biitille alkuvuodesta siirtynyt Eerik Jortikka, joka on ottanut suvereenilla tavalla haltuun energia-toimialan. Työkavereilta Eerik on saanut erityisen positiivista palautetta nopeista hoksottimistaan ja kyvystä keskittyä monimutkaisissakin tilanteissa olennaisimpiin asioihin.

Minkälainen tyyppi olet?

Vapaa-aikani menee pitkälti perheen kanssa, sillä arkea vauhdittaa kaksi pientä nassikkaa. Harrastuksista lähellä sydäntäni ovat pyöräily sekä sali. 

Luonteeltani olen avoin, optimistinen ja nopeasti adaptoituva. Se, mistä on tullut usein palautetta asiakkailta ja kollegoilta, niin kanssani on kuulemma mukava tehdä hommia. 

Tässä yksi hauska yksityiskohta elämästäni: Ajattelin, etten koskaan osta remontoitavaa omakotitaloa, mutta kun sopiva kohde löytyi, niin tämä tuli kuitenkin toteutettua. Sitä on oppinut tekemään käsillään aika paljon kaikenlaista, kun on ollut pakko tehdä asioita, joita ei ole koskaan aikaisemmin kokeillut.

Miten päädyit Biitille?

Olen kaupallisella puolella tehnyt pitkään hommia oman konsulttiyhtiön kautta ennen Biitille päätymistä. Teemat ovat pyörineet pitkälti liiketoiminnan kasvatuksen, uusien liiketoimintojen skaalaamisen sekä myyntitiimien luotsauksen ympärillä. Teknologia on ollut näissä rooleissa aina vahvasti tukena.

Lisäksi yksi konkurssikin on tullut koettua yrittäjänä, mikä on antanut paljon oppia sekä osaamista, jota on voinut hyödyntää käytännön työssä. 

Biitille päädyin mielenkiintoisten keskustelujen kautta. Huomasin, että Biit hakee Customer Success Executive -roolia henkilöä ja ilmoituksen sisältö herätti mielenkiinnon.

Katsoin, löytyisikö omasta verkostostani ketään, joka on Biitillä hommissa ja sieltähän löytyi tasan yksi, Jaakko Koivisto markkinoinnin puolelta. Päätin laittaa Jaakolle viestiä ja juteltiin pidempi pätkä puhelimessa. Jaakko vinkkasi olemaan Neaan yhteydessä ja siitä keskustelut jatkuivatkin nopeasti Kuhmosen Antin sekä Puustisen Iklan kanssa. 

Lisäksi sain tietää, että erään kaverini yksi parhaimmista kavereista oli ollut Biitillä jo pitkään hommissa, joten kysyin myös sieltä fiiliksiä työpaikasta. 

Prosessi meni erittäin nopeasti ja tehokkaasti lävitse sekä sain koko ajan tietoa siitä, miten rekrytoinnissa edetään. 

Muistan edelleen sen päivän, kun Nea soitti ja kertoi, että he haluaisivat tarjota minulle kyseistä paikkaa. Koko perhe oli ollut vatsataudin kourissa ja olimme vasta toipumassa siitä.

Mitä teet Biitillä?

Aloitin työt Biitillä helmikuussa 2023 ja vastaan meidän avainasiakkaista. Lisäksi oman taustani puolesta autan myös uusasiakashankinnassa. 

Päivät koostuvat pitkälti siitä, että käyn keskusteluja liiketoimintajohtajien kanssa ja ratkon asiakkaan liiketoiminnan haasteita tuoden ratkaisuvaihtoehtoja pöytään meidän asiantuntijatiimin kanssa liiketoiminnan tarpeet edellä.

Kaksi mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Erittäin osaava tiimi ympärillä. Aina löytyy useampia eri vaihtoehtoja ratkaisujen suhteen.
  2. Ilmapiiri: Tehdään tosissaan, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa hommia!

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Järjestimme toistamiseen energia-alalle suunnattua Energiapäivää ja saimme tiedon, että goodie bagin sisällöt olivat jääneet tulliin.

Siitä sitten kiireellä aamulla hakemaan sisältöjä päivään tuleville ihmisille ja kello oli noin 7 aamulla. Nopeasti plääni kasaan, eli mitkä paikat ovat matkan varrella ja mistä löytyy tarvittavat tuotteet. Tapahtuma alkoi samana päivänä klo 12:00.