Eeva Saranpää, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist

Kuukauden biittiläiseksi on valittu Biitin energiapakkaus Eeva Saranpää, josta on reilussa puolessa vuodessa tullut täydellisen erottamaton osa Biit-perhettä. Moni työkaveri on sanonut, että toimistolle tullessa tuntuu jopa oudolta, jos Eeva ei ole paikalla. Eevaa kuvaillaan henkilöksi, joka näkee kultareunuksen mustavalkokuvissakin.

Minkälainen tyyppi olet?

Monet tuntevat minut hyvin energisenä ja räiskyvänä persoonana, mutta välillä kaipaan myös omaa rauhaa. Silloin kuuntelen Suplasta Aamulypsyä tai katson Grey Anatomiaa. Sytyn toisten auttamisesta ja kaikenlaisten kissanristiäisten suunnittelusta ja järkkäilystä.

Kävin äskettäin läpi puhelimeni kamerarullaa ja pohdiskelin, mitä mä kaikkea oikeastaan vapaa-ajalla teen. Kuvien perusteella vietän paljon aikaa ihanien ystävieni ja poikaystävän kanssa, urheilen milloin mitäkin lajia, lähiaikoina salilla käynti ja porrastreeni on ollut kova juttu. 

Rullasta löytyi myös paljon kuvia ruuasta ja koirista. Olen todella eläinrakas ihminen ja pidän aivan erityisesti koirista. Jokainen, joka on mun kanssa käynyt kävelylenkillä, on päässyt todistamaan sitä, kuinka jokaista vastaantulevaa koiraa täytyy kommentoida jotenkin.

Epäsäännöllisen säännöllisesti tykkään myös seurata urheilua, oli se sitten futista, lätkää, korista, uintia, telinevoimistelua tai tietokonepelejä, you name it. Seuraan kaikkea jännittävää ja olen yleensä altavastaajan puolella. Kannustuksen kohde saattaa siis jopa vaihtua kesken matsin.

Hauskana yksityiskohtana mainitsen vielä sen, että kun tilaan subway’stä leivän, en paahda sitä. Kaverit ovat sanoneet sitä todella oudoksi tavaksi.

Miten päädyit Biitille?

Ennen Biitille tuloa olin ehtinyt kerryttää työkokemusta lähinnä kaikenlaisten kesätöiden parista. 

Olen ollut kaupassa hyllyttämässä, jakamassa flyereita, varastohommissa, työturvallisuustehtävissä sekä yliopiston markkinointiassistenttina.

Ennen nykyistä työtäni Biitillä työskentelin rekrytointikoordinaattorina ja sain silloin ensimmäiset kokemukset rekrytointimaailmasta. Olen juuri viimeistelemässä tuotantotalouden maisteritutkintoa LUT-yliopistossa. Jäljellä on enää pari kurssia ja diplomityö.

Tykkäsin opiskeluaikoina olla mukana kaikissa aktiviteeteissa ja pääsin tutustumaan moniin mahtaviin ihmisiin – ja sitä kautta päädyin oikeastaan Biitille töihinkin. 

Tutustuin Biitiin toimiessani meidän killan hallituksen ekskursiovastaavana. Yksi tehtävistäni oli järjestää killan jäsenille yritystapaamisia eri paikkakunnille. Sitä kautta päädyimme vierailemaan alkuvuodesta 2020 Biitin toimistolla. Minulle ja muille opiskelutovereille jäi yrityksestä posiitivinen kuva. Mietin jo silloin, että tällaiseen työympäristöön mä “isona” haluaisin päästä.

Syksyllä 2021 Teemu (Metsola) soitti minulle, kysyi työtilanteestani ja tiedusteli halukkuuttani tulla Biitille töihin. Häkeltyneenä suostuin ja tässä sitä ollaan – 8 kuukautta myöhemmin. Kiitos vaan luottamuksesta ja mahdollisuudesta <3

Mitä teet Biitillä?

Aloitin Biitillä tammikuussa 2022 tittelillä Talent Acquisition & Employer Branding Specialist. Osa työajastani kuluu rekrytointeihin, eli käyn meille tulleita hakemuksia läpi, kutsun henkilöitä haastatteluun, vedän haastatteluita ja käyn keskusteluita aina sopimuksen allekirjoittamiseen asti. Olen ollut mukana rekrytoimassa meille henkilöitä hyvin erilaisiin rooleihin, mikä on tehnyt työstä varsin monipuolista. 

Toinen osa työtäni on EB-puoli, joka näkyy arjessa hyvin moninaisesti. Minun vastuullani on opiskelijayhteistyöt sekä rekrymessut. Tällä hetkellä teen myös tiivistä yhteistyötä meidän markkinointijohtaja Jaakon (Koivisto) kanssa. Lisäksi olen meidän sisäisten prosessien kehityksessä mukana ja autan myös tapahtumien järjestämisessä.

Tämä rooli on kaiken kaikkiaan ollut todella monipuolinen. Tykkään vaihtelusta sekä muiden auttamisesta, joten tämä sopii minulle erittäin hyvin.  

Koen, että olen kehittynyt valtavasti viimeisen kahdeksan kuukauden aikana ja saanut myös paljon lisää vastuuta.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

Ensimmäinen asia on mahtavat työkaverit. Alusta asti on tuntunut siltä kuin olisi kaikkien kanssa samalla aaltopituudella. Tuntuu myös siltä kuin kaikki työkaverit olisivat myös samanhenkisiä, eli auttavaisia ja huumorilla asioihin suhtautuvia. Työkaverit on työpäivän piristys.

Toisena asiana töiden monipuolisuus. Monipuoliset työtehtävät mahdollistavat minulle oman osaamisen kehittämisen sekä pitää huolen siitä, etteivät työpäivät ole liian samanlaisia. 

Kolmas asia on muiden ihmisten auttaminen – oli kyseessä sitten onnistunut rekrytointi tai vaikka asiakastapahtuman järjestelyissä auttaminen. Koen saavani joka päivä joitain pieniä onnistumisia, kun saan olla jollekin avuksi.

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Kaksi sanaa: Spring Break!

Järjestimme yhdessä kollegan kanssa tämän meidän odotetun kevätmatkan, jota oli jouduttu koronan takia siirtämään jo kaksi kertaa. Kaikki sujui erittäin hyvin.

Suomeen palasi sunnuntaina yhtä monta henkilöä kuin mitä meitä oli matkaan lähdettäessä torstaina. Se oli jo hieno suoritus.

Olin ollut Biitillä töissä vasta muutaman kuukauden, kun sain vastuulleni tämän meidän koko porukalle todella tärkeän tapahtuman järjestämisen. Reissun jälkeen oli mahtavaa saada positiivista palautetta työkavereilta.

Haluatko Eevan työkaveriksi? Tutustu meidän avoinna oleviin työpaikkoihin.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.