Jarkko Jakkula, Senior Consultant

Kuukauden biittiläiseksi on valittu jo rapiat viisi vuotta Biitiä pohjoisesta käsin vahvistanut Jarkko Jakkula, joka on entiseksi kamppailulajispesialistiksi hämmästyttävän leppoisa kaveri. Jarkko on mies, jonka peilityyni olemus ei rakoile tiukassakaan tilanteessa.  

Minkälainen tyyppi Jarkko on?

Olen Oulusta kotoisin. Täällä edelleen asustelen perheen, eli vaimon ja neljän kuukauden ikäisen vauvan kanssa.

Minulla on varsin pitkä kamppailu-urheilutausta, mutta muutama vuosi sitten tajusin oman kuolevaisuuteni. Ei ollut enää niin hauskaa herätä joka aamu siihen, kun joka paikkaan särkee. Harrastan nykyisin kuntosaleilua, uintia ja hiihtämistä.

Korona-aikana olen hurahtanut kotisalihommiin ja rakentanut itselleni kuntosalin autotalliin. Kuka muka tänä päivänä autotallia enää auton säilyttämiseen käyttäisikään? Kotisalin myötä olen kehittänyt itselleni hyvän rutiinin, jossa päivä lähtee vaipanvaihtojen jälkeen lennokkaasti liikkeelle aamutreenillä.

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Olen siis koulutukseltani tietotekniikan insinööri. Valmistuin vuonna 2009 keskelle taantumaa, jolloin oman alat työt olivat kiven alla.

Ehdin hetken aikaa tehdä kolmivuorotyötä tukiasematuotannossa, kunnes tuttu kaveri vinkkasi Elisa Videralta – tai silloiselta Videralta – että heillä olisi teknisessä tuessa minun kaltaiselle tyypille.

Minun Salesforce-matkani alkoi jo Videralla, jossa pääsin käyttämään Salesforcea erilaisissa käyttäjärooleissa. Tutustuin samalla myös Biitiin ja etenkin Samuli Saukkoseen, joka oli mukana kehitysprojekteissa.

Meille iski sitten vuonna 2016 yt:t, joiden seurauksena minun lisäksi iso osa porukkaa sai lähteä. Ehdin silloin aloittaa Sarasen kautta Big Data -koulutuksen, mutta kovin kauaa en ehtinyt opiskella, kun Saukkonen jo soitteli ja kyseli Biitille töihin. Siitä saakka olen Biitillä työskennellyt, eli kohta jo kuuden vuoden ajan.

Mitä teet Biitillä?

Tittelini on seniorikonsultti. Tiivistetysti työni on erilaisten projektien toimittamista asiakkaille. Työni on pitkälti sitä, että yritän ymmärtää asiakkaiden tarpeita ja toimittaa heille niihin tarpeisiin vastaavia ratkaisuja tai työkaluja.

Toki senioritason konsulttina työhöni kuuluu myös paljon työkavereiden tukemista ja sisäistä avustamista. Tässä kun alkaa olla jo aika paljon kokemusta erilaisista projektihommista, niin usein työkavereilta tulee kyselyä, että voisinko jeesailla esimerkiksi tarjousten tekemisessä.

Tykkään todella paljon siitä, että työni on käytännössä ongelmanratkaisua. Koen sen erityisen antoisaksi.

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Ihmiset. Olivat he sitten asiakkaita tai kollegoita. On mukavaa päästä toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Se on omalla tavallaan tämän koko konsulttityön suola.
  2. Vaihtelevuus. Meillä pääsee tekemään monenlaisia asioita. Salesforcen ekosysteemi on jo itsessään niin laaja, että koko ajan löytyy jotain uutta. Perustyö on edelleen hyvin paljon Sales Cloudiin liittyvää, mutta lisäksi mukana on paljon kolmannen osapuolen ratkaisuja, joihin pääsee tutustumaan. Esimerkkinä nyt vaikkapa Advendio media-alan myyntiin.
  3. Vapaus. Meillä on paljon joustavuutta ja vapautta työssä. Töitä saa tehdä juuri niin kuin parhaaksi kokee. Lisäksi meillä on myös paljon vastuuta tarjolla, mikäli sitä vain haluaa ottaa.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Hienoja hetkiä on ollut todella paljon, mutta jos vain yksi pitää mainita, niin mainitsen sitten Tough Viking -kisailut, joihin ollaan kolmesti Biitin porukalla osallistuttu.

Ekalla kerralla lähdettiin aika lailla soitellen sotaan, eli emme olleet mitenkään erityisesti valmistautuneet siihen koitokseen. Oli hienoa nähdä, kuinka ihmiset ylittivät itsensä.

Mahtava fiilis, kun porukalla vedetään rankka fyysinen suoritus ja sen jälkeen saunotaan. Toivottavasti kun tämä korona tästä helpottaa, niin päästään taas porukalla mukaan.