Jarmo Tuutti, Head of Marketing

Kuukauden biittiläiseksi on valittu Biitin markkinointikoneiston rakentanut ja sitä edelleen pyörittävä Jarmo Tuutti, joka lankojen käsissä pitämisen lisäksi on itsekin mukana kaikessa asiakasprojekteista aina videoiden tuottamiseen asti. Työkaverit kuvailevat Jarmoa tekijämieheksi, jolla on aina kymmeniä projekteja käynnissä samanaikaisesti.

Minkälainen tyyppi olet?

Nykyisin minusta tuntuu, että suurin osa elämästä pyörii kahden pienen lapsen ympärillä vanhassa talossa, jossa riittää remontoitavaa niin paljon kuin vain jaksaa tehdä.

Lasten ja vaimon lisäksi myös lemmikkilinnut ovat olleet tärkeä osa elämääni jo yli 15 vuoden ajan. Omien lintujen hoitamisen lisäksi olen ollut mukana järjestötoiminnassa sekä kirjoittanut aiheesta pari kirjaa ja kasan artikkeleita omalle papukaija.fi-sivustolleni.

Tämän + töiden jälkeen jäävän äärimmäisen vähäisen muun vapaa-ajan yritän tasapainotella liikunnan (reilu vuosi sitten onnistuin läpäisemään pitkään haaveilemani triahtolinin puolimatkan!) ja muun viihteen, kuten leffojen, kirjojen ja tietokonepelien välillä. 

Miten päädyit Biitille?

Työskentelin kauppakorkeavuosien jälkeen pitkään Accenturella konsulttina, markkinoinnissa ja myynnin tuessa. Sieltä päädyin Karttakeskukselle vastaamaan heidän B2B-markkinoinnistaan. Karttakeskuksen liiketoiminnasta suurin osa liittyi silloin paikkatietoratkaisuihin. Ongelmana vain oli se, että jos jollekin asiaan vähemmän vihkiytyneelle mainitsi sanan paikkatieto, niin tämä todennäköisesti ajatteli heti karttoja. Se oli siis täydellinen paikka hyvälle sisältömarkkinoinnille, jota siellä paljon tehtiinkin.

Karttakeskuksella sain heti eteeni myös Salesforcen ja sen markkinoinnin automaatiojärjestelmä Pardotin, joiden hyödyntämistä lähdin heti opettelemaan sisältömarkkinoinnin ohella. Markkinoinnin automaatio oli silloin vuosien 2014-15 vaihteessa vielä paljon harvinaisempaa kuin nyt, joten jouduin opettelemaan itsenäisesti paljon myös järjestelmän teknistä puolta.

Kun aika oli otollinen uusille haasteille, huomasin Biitin etsivän MA-konsulttia, jolla olisi kokemusta Pardotista. Rekrytointiprosessin aikana huomasimme kuitenkin, että minusta olisi enemmän hyötyä firman oman markkinoinnin kehittämisessä, joten päädyinkin Biitille markkinointipäälliköksi. Sain samalla mahdollisuuden lähteä rakentamaan Biitin markkinointia melko tyhjältä pöydältä, aivan kuten olin tehnyt Karttakeskuksessakin. Oikeastaan kaikki asiat logoa myöten menivät uusiksi.

Mitä teet Biitillä?

Ensisijaisesti vastaan yrityksen markkinoinnista, mikä tarkoittaa käytännössä kaikkea markkinointistrategian laatimisesta nettisivujen rakentamiseen, videoiden tuottamiseen ja järjestelmien teknisiin toteutuksiin. Olen muun muassa kirjoittanut siitä, kuinka rakensin omia työkaluja Salesforceen markkinoinnin tarpeisiin. Sisällöntuotantoon olen kuitenkin saanut matkan varrella apua, joten esimerkiksi oppaita ei enää kirjoittaa, vaan niiden taittaminen riittää.

Olen soveltanut työssäni meidän Biitillä laajalti käyttämää tiedolla johtamisen mallia markkinointiin sekä kirjoittanut aiheesta kirjankin “Vierailijasta asiakkaaksi”. Kirjan julkaisemisen jälkeen olen myös ollut aiempaa enemmän auttamassa asiakkaita hyödyntämään markkinoinnin automaatioratkaisuja.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

Ensimmäisen asia on työn monipuolisuus. Tässä roolissa pääsee kokeilemaan melko vapaasti kaikenlaisia asioita ja rakentelemaan mielenkiintoisia juttuja, kuten markkinoinnin end-to-end-mittaristoja, joilla näkee yhdestä mittaristosta kampanjoiden yleisnäkymän kaikkine oleellisine tietoineen.

Toinen mahtava asia on työyhteisön ilmapiiri ja kulttuuri. Biitillä on töissä mukavan rentoa ja osaavaa porukkaa, joiden kanssa on kiva tehdä töitä.

Pakko myös mainita Salesforce, joka taipuu teknologia-alustana kaikkeen mahdolliseen. On mukavaa tehdä töitä yhdellä alustalla, jossa pystyy samaan aikaan pyörittämään markkinointia, jakamaan tietoa sisäisesti, suunnittelemaan asioita ja seuraamaan toiminnan tuloksia.  

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Biitillä sattuu ja tapahtuu aina kaikenlaista, mutta yhtenä asiana haluan nostaa esiin meidän oman markkinoinnin viitekehyksen rakentamisen ja viemisen käytännön tekemiseen. Ja vieläpä mitattavien tulosten tekemisen sen avulla.

Insinöörien luvatussa maassa kun täällä elellään, niin tykkään itsekin rakennella erilaisia viitekehyksiä ja sulloa niihin kaiken tekemisen toisiinsa loogisesti liittyvin laatikoihin. Siksi markkinointikokonaisuuden rakentaminen tyhjästä on ollut erityisen palkitsevaa. On mahtavaa nähdä, kun asiat loksahtavat paikoilleen ja lähteä rakentamaan tätä kokonaisuutta pala palalta.

Dataohjattu B2B-markkinointi kirja

 

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.