Laura Pitkänen, Team Lead & Consultant

Kuukauden biittiläiseksi on valittu tenniksen suurkuluttaja ja polvileikkausten kokemusasiantuntija Laura Pitkänen, joka tykkää olla monessa mukana. Biitillä Pitkänen tunnetaan työkaverina, joka ei jätä yhtäkään asiaa kesken.

Minkälainen tyyppi olet?

Olen teini-ikäisen lapsen äiti, joka syttyy kaikenlaisesta kuntoilusta, penkkiurheilusta, tiedejulkaisujen lukemisesta, pihanhoidosta, itsensä kehittämisestä, psykologiasta, käyttäytymistieteistä, opiskelusta ja ruualla herkuttelusta. Erityisen lämmin suhde minulla on tennikseen, jota sekä pelaan itse että valmennan.

Tenniksen grand slam -turnausten aikoihin olen liimattuna telkkarin, läppärin ja puhelimen ääreen kahden viikon ajan. Saatan katsella jopa kolmea matsia samaan aikaan – ja joskus vielä snookeriakin siinä samalla, jos on MM-kisat samaan aikaan.

Viime vuosina elämääni ovat värittäneet loukkaantumiset. Olen joutunut kahden vuoden aikana leikkauspöydälle peräti neljä kertaa, kun molemmista polvista on leikattu ristisiteet ja kierukat sekä vasemmasta ranteesta jänne. Näiden lisäksi minulta repesi myös toisesta olkapäästä kiertäjäkalvosin.

Vaikka kaikki vammat ovat tulleet tenniskentällä, niin lajiin suhtaudun edelleen yhtä intohimoisesti kuin aikaisemminkin.

Luonteeltani kuvailisin itseäni tuliseksi, lyhytpinnaiseksi, nopeatempoiseksi, vaativaksi, tunnolliseksi, laiskaksi, kilpailuhenkiseksi, vitsailevaksi ja omia rajojaan äärimmilleen venyttäväksi. 

Miten päädyit Biitille?

Olen ehtinyt tehdä monenlaisia hommia ennen teknologia-alalle päätymistä.

Työskentelin pitkään ravintola-alalla ja sen jälkeen viitisen vuotta tupakkafirmassa erilaisissa myyntiin liittyvissä rooleissa. Ennen Biitille tuloa ehdin myös työskennellä eräässä start-upissa kolmisen vuotta Customer Success -roolissa. Silloin pääsin myös tutustumaan Salesforceen teknologia-alustana.

Biitille päädyin sattuman kautta, kun näin mielenkiintoisen rekrytointi-ilmoituksen LinkedIn’issä. Olin silloin ehtinyt jo hakea erääseen toiseen konsulttifirmaan, johon ehdin saada paikankin ennen kuin keskustelut Biitin kanssa etenivät pidemmälle. Parin kuukauden työrupeaman jälkeen otin kuitenkin uudelleen yhteyttä Neaan ja kysyin, että olisiko paikka vielä auki. Parin haastattelun jälkeen sain paikan – ja tässä sitä ollaan.

Koulutustaustaltani olen viittä vaille valmis tradenomi. Voisin myös mainita, että olen 3x-sertifioitu Salesforce-konsultti sekä Certified Scrum Master. 

Mitä teet Biitillä?

Aloitin Biitillä konsulttina tammikuussa 2021. Lisäksi olen toiminut tiiminvetäjänä toukokuusta 2022 lähtien.

Konsultin rooli on meillä todella monipuolinen ja vaihtelee pitkälti asiakkaan sekä projektin mukaan. Minä olen ollut enimmäkseen mukana media-alan projekteissa – monissa eri rooleissa. Viimeisimmässä projektissa olin projektipäällikkönä uuden myyntijärjestelmän käyttöönotossa.

Tuossa projektissa tein paljon projektisuunnittelua sekä hallinnointia. Pitkälti siinä oli kyse kommunikoinnista asiakkaan kanssa. Vastuullani oli saada tiimillä valmiiksi toimiva myyntiputki liidistä laskutukseen sekä suunnitella ja toteuttaa käyttäjien koulutus ja uuden järjestelmän käyttöönotto eri käyttäjäryhmille. Projekti sisälsi myös integraatioiden toteuttamista mainonnanhallintajärjestelmään ja ERP:iin.

Tämä esimerkki kuvastaa hyvin sitä, kuinka monipuolista työtä konsulttina toimiminen on. Usein jopa saman projektin sisällä.

Tällä hetkellä paiskin CPQ-hommia (Configure, Price, Quote -myyntikonfiguraattori) eräälle teollisuusalan yritykselle.

Roolini on muuttunut puolentoista vuoden aikana paljon vastuullisemmaksi. Aluksi olin mukana projekteissa, nyt toimin niissä projektipäällikkönä. Lisäksi tiiminvetäjänä vastuullaani on myös tiimin jäsenten sparrailu sekä sisäinen kehitystyö. Koska meidän yrityksen kasvuvauhti on niin kova, uusien työntekijöiden sisäänajo on työssäni isossa roolissa.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Vain taivas on rajana. Biit tarjoaa mahdollisuuden kehittyä juuri niin paljon kuin itse haluaa – sekä vieläpä niin, että saa keskittyä eniten itseä kiinnostaviin aiheisiin. Meillä työskentelyä kuvastaa mantra: “Be who you want to be.”
  1. Työkulttuuri. JOKAINEN työntekijä on meille arvokas, ja kaikista pidetään huolta. Meillä on avoin ilmapiiri, upeita ihmisiä ja kulttuuri, jossa muita autetaan pyyteettömästi. Sekä nauretaan paljon yhdessä. Vaikka työ onkin itsenäistä, et joudu jäämään koskaan yksin. 
  1. Työn itsenäinen luonne. Ei vahtaamista, ei päsmäröintiä. Luottamus ihmisiin on käsinkosketeltavaa ja ruokkii vastuunkantoa.

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Minulle mieleenpainuvin hetki on ollut ison projektin vieminen liveksi. Puolen vuoden työ huipentui siihen, kun asiakas pääsi tekemään myyntiä uudella järjestelmällä.

Tyytyväinen asiakas ja asiakkaan loppukäyttäjien wow-reaktio kruunasivat rankan työjakson ja saivat kaiken näyttäytymään vaivan arvoisena.

Vaikka tässä sai mainita vain yhden hetken, niin olihan myös koronakurimuksen jälkeinen Spring Break -reissu Barcelonaan aivan huikea kokemus myös. Neljä päivää putkeen naurua yli viidenkymmenen hengen voimin. Mitä muuta voisi edes toivoa?

Haluatko Lauran työkaveriksi? Tutustu meidän avoinna oleviin työpaikkoihin.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.