Mikko Pekkala, Lead Consultant

Kuukauden biittiläiseksi on kesäkuussa valittu Oulun toimistossa johtavana konsulttina operoiva Mikko Pekkala, joka on aina ensimmäisten joukossa mukana kaikissa yhteisissä ponnistuksissa ja tarjoamassa apuaan kaikille apua tarvitseville. Jos esimerkiksi markkinointi tai jokin projektitiimeistä kaipaa apua, niin Mikko on varmuudella paikalla käsi pystyssä. Työkaverit kuvailevat Mikkoa helpoksi työkaveriksi, jonka kanssa työnteko sujuu kuin lavatanssi.

Minkälainen tyyppi Mikko on?

Asustelen perheen kanssa omakotitalossa Oulussa. Aika kuluu pääasiassa töiden ja perheen parissa, mutta vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa myös moottoripyörien parissa. Olen harrastanut moottoripyöriä jo reilun kahdenkymmenen vuoden ajan, mekaaninen värkkäily antaa mukavasti vastapainoa tietotekniselle työlle. Vuosien varrella minulla on tainnut olla Harrikoita lähes jokaiselta vuosikerralta, kaikkein vanhimmat ja uusimmat pois lukien.

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Koulutukseltani olen tietotekniikan teknikko. Töitä olen tietotekniikan parissa tehnyt todella pitkään. Aluksi työskentelin koodarina palkanlaskennan ja työajanhallinnan ratkaisujen parissa reilun kymmenen vuoden ajan. Sitten lähdin yrittäjänä tarjoamaan palveluita asiakaspuolelle, eli toimin hankintakonsulttina. Neljän yrittäjävuoden jälkeen siirryin metallialan konserniin IT-projektipäälliköksi. Kun olin niitä hommia aikani tehnyt, niin törmäsin Biittiin. Salesforce tai CRM-järjestelmät eivät entuudestaan olleet minulle kovin tuttuja, mutta konsulttina toimiminen kiinnosti valtavasti. Biitillä olen nyt ehtinyt olla reilun kahden vuoden ajan. Tänä aikana Salesforcekin on tullut jo 16 suoritetun sertifikaatin verran tutuksi.

Mitä teet Biitillä?

Työskentelen Biitillä konsulttina eli pääroolini on toimittaa erilaisia projekteja asiakkaille. Tehtäväni on ymmärtää hyvin erilaisten asiakkaiden bisnestä ja toimittaa heille sellaisia työkaluja, joilla he voivat kehittää omaa toimintaansa. Toimin nyt myös meillä johtavana konsulttina, eli yritän olla muiden konsulttien tukena aina tarvittaessa.

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten? 

Ihmiset on ehdottomasti päällimmäisin asia. On mahtavaa työskennellä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa, jotka haluavat auttaa asiakkaita eteenpäin. Samalla on myös mahtavaa työskennellä meidän asiakkaidemme kanssa, koska heitä kaikkia yhdistää halu kehittää omaa toimintaansa. Kaikkien kanssa on mukava touhuta silloin, kun on yhteinen päämäärä.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

En halua nostaa mitään yksittäistä hetkeä kaikkien muiden yläpuolelle, vaan enemmänkin todeta, että kaikki reissut täältä Oulusta etelään ovat mahtavia kokemuksia. Niiden aikana pääsee viettämään kasvotusten aikaa sellaistenkin työkavereiden kanssa, joiden kanssa tulee työskenneltyä etupäässä etäyhteyksien välityksellä. Näistä reissuista viimeisimpänä tulee mieleen tuvan täyteen vetäneet uuden toimiston avajaiset alkuvuodesta.