Nicholas Holmberg, Senior Consultant & Team Lead

Kuukauden biittiläiseksi on valittu kovana tarinankertojana tunnettu Nicholas “Nikke” Holmberg, joka kykenee kohottamaan aina tunnelmaa pelkällä läsnäolollaan. Nikke on timanttinen Salesforce-osaaja, mutta myös mahtava tyyppi, joka tulee kaikkien kanssa toimeen.

Minkälainen tyyppi Nicholas on?

Mä olen Nikke. Luonteeltani olen melko helppo tyyppi, sellainen sopeutuva ekstrovertti.

Tämä näkyy myös töissä, sillä tykkään paasata asioista, joista koen ymmärtäväni jotain. Kun oikein innostun, saatan vääntää jotain asiaa rautalangasta niin pitkään, että keskustelukumppanit nukahtavat. Ehkä juuri tämä luonne on ajanut minut näihin konsultin hommiin.

Vapaa-aika vierähtää pitkälti kolmen pojan kanssa temmeltäessä. Heistä nuorin on vasta pari kuukauden ikäinen, eli harrastuksille jää melko vähän aikaa. Harrastuksista rakkain on ehdottomasti pyöräily. Aikaisemmin harrastin pitkän matkan pyöräilyä, mutta uusin harrastukseni on alamäkipyöräily.

Kaikista parasta on päästä paasaamaan pyöräilyn pyörän päällä jonkun toisen pyöräilijän kanssa.

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Päädyin Biitille muutaman kaverin perässä pienten mutkien kautta, mutta Salesforcen ympärillä olet pyörinyt melkein koko työurani.

Lähdin alun perin vuonna 2011 trainee-hommiin silloiselle Rautaruukille. Jos asiat olisivat mennee hieman eri tavalla, niin voisin olla tällä hetkellä SAP-konsultti. Törmäsin kuitenkin sattuman kautta Salesforceen – ja se vei minut mennessään.

Olen ehtinyt työskennellä Salesforcen parissa useammassakin eri yrityksessä ja erilaisessa rooleissa, mutta Biitillä aloitin viime keväänä. Enkä ole kertaakaan katunut päätöstä lähteä mukaan.

Mitä teet Biitillä?

Pyöritän Biitillä toimitusprojekteja ja autan samalla meidän asiakkaitamme kehittämään omaa liiketoimintaansa Salesforcen avulla.

Projekteissa toimin usein Scrum Masterina, mutta käytännössä työni on määrittelyä, suunnittelua, aikataulutusta, konfigurointia, testaamista ja kouluttamista. Olen siis kädet savessa suurimman osan ajasta.

Projektien koko ja kompleksisuus vaihtelevat kuukaudesta toiseen, joten pääsen tässä roolissa tekemään ihan kaikenlaisia projektihommia.

Projektityön lisäksi toimin yhtenä toimitustiimin vetäjänä. Näihin Team Leadin hommiin sisältyy henkilöiden roolittamista projekteihin sekä tiimiläisten coachaamista ja mentorointia.

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Ensimmäisenä tulee mieleen meidän työyhteisö. Biitillä on mahtava jengi, joten voin olla aina oma itseni siinä porukassa.
  2. Toisena asiana mainitsen töiden monipuolisuuden, sillä hommaa on aivan laidasta laitaan. Yhtä lailla isoa ja pientä.
  3. Kolmantena mainitsen vielä meidän toimiston, jonne on joka kerta yhtä kiva mennä. Vaikka työ onkin välillä raskasta ja vaativaa, niin toimistolla aina laulu raikaa ja läppä lentää.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Itse asiassa juuri tänään oli hyvä päivä! 

Käynnistelimme yhteistyötä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa ja meillä oli Keilarannan toimistolla vierailemassa parisenkymmentä BBA-opiskelijaa.

Oli mahtavaa päästä kertomaan, minkälaisia menetelmiä me Biitillä käytämme liiketoimintaongelmien ratkaisemiseen sekä miten me viemme Salesforce-kehitysprojektit onnistuneesti maaliin.

Todella moni opiskelija antoi tapaamisesta positiivista palautetta ja kertoi oikeasti oppineensa jotain uutta. Siitä tuli erityisen hyvä fiilis.