Sakari Valtari, Head of Change Management

Tällä kertaa kuukauden biittiläiseksi on valittu Senior Architectina työskentelevä ja itseään tulkiksi kuvaileva Sakari Valtari, joka tunnetaan työkavereiden keskuudessa skeittaavana stadilaisena. Sakarin valintaa kuukauden biittiläiseksi siivittivät hänen lunki elämänasenteensa yhdistettynä harvinaiseen kykyyn kertoa monimutkaisimmistakin asioista ymmärrettävällä tavalla.

Minkälainen tyyppi on Sakari Valtari?

Olen Helsingissä syntynyt stadin kundi, joka on asunut täällä koko ikänsä. Elämääni kuuluvat vaimon lisäksi kaksi lasta, rivitalonpätkä ja farmariauto. Paketti on siis kasassa. Harrastuksista ehdoton ykkönen on skeittaus, jota olen harrastanut jo 23 vuoden ajan. Skeittauksessa viehättää edelleen sen vapaus. Se, ettei ole sääntöjä eikä kukaan pakota mihinkään. Pääset siis itse puskemaan itseäsi eteenpäin. 

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Valmistuin diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2011. Opiskelin aluksi automaatiotekniikkaa, mutta opinnot olivat minun makuuni liian matemaattisia. Löysin itselleni paremmin sopivan humaanimman aineen viestintätekniikasta, jossa käytiin monipuolisesti läpi erilaisia teknologioita ja järjestelmiä, jossa myös sain ensimmäisen kosketuksen SAP- ja muihin ERP-järjestelmiin.

Kiinnostuin järjestelmistä niin paljon, että päädyin opintojeni loppuvaiheessa IBM:lle SAP-harjoittelijaksi ja tein heille myös toimeksiantona diplomityön aiheesta ketterä kehitys SAP:issa. IBM:ltä siirryin viiden vuoden jälkeen konsultin roolista Lassila-Tikanojalle arkkitehdiksi IT-osastolle. Siellä vastasin kolmen vuoden ajan työvuorosuunnitelmajärjestelmän kehittämisestä ja ylläpidosta.

Erään ison kehityshankkeen jälkeen ajattelin, että olisi lähteä tekemään jotain uutta. Muutamien keskustelujen kautta päädyin Biitille.

Mitä teet Biitillä?

Tittelini on nykyisin Head of Change Management, mutta käytännössä olen sekoitus lipevää myyntimiestä ja teknistä asiantuntijaa. Toimin usein kehityshankkeissa IT:n ja bisneksen välisenä tulkkina. Koen, että se on myös ehdoton vahvuuteni. Minulla on vahva IT-tausta, eli olen ollut kehittämässä järjestelmiä, mutta ymmärrän samalla myös bisneksen tarpeita. Nykyisin vastaan myös meidän muutosjohtamisesta.

”Toimin usein kehityshankkeissa IT:n ja bisneksen välisenä tulkkina. Koen, että se on myös ehdoton vahvuuteni.”

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

Ensinnäkin tykkään Biitillä rennosta meiningistä. Täällä jokainen saa olla oma itsensä, eikä virheidenkään tekemistä tarvitse pelätä. Jos yrittää parhaansa ja mokaa, niin muilla riittää kyllä ymmärrystä.

Toisena seikkana haluan mainita vapauden. Juuri tuossa työmatkalla metron portaita kiivetessä ajattelin, ettei kukaan oikeastaan vahdi tekemisiäni. Biitillä kaikki luottavat siihen, että jokainen hoitaa hommansa mahdollisimman hyvin. Vapautta kuvastaa sekin, että jos saisin kehittämisidean ja ideaa pidettäisiin toteuttamisen arvoisena, niin pääsisin varmasti sitä itse toteuttamaan.

”Biit näyttää nyt hyvin erilaiselta firmalta kuin esimerkiksi 2,5 vuotta sitten, jolloin itse aloitin.”

Kolmantena nostan sen, että Biitin matka on vasta alussa. Biit näyttää nyt hyvin erilaiselta firmalta kuin esimerkiksi 2,5 vuotta sitten, jolloin itse aloitin. Olemme näinkin lyhyessä ajassa kehittyneet yrityksenä valtavasti, mutta näen silti, että meillä on vielä valtavasti potentiaalia. Ajattelen itse, että olemme Biitin uuden tulemisen alussa ja on mahtavaa olla näköalapaikalla katsomassa, miten homma tästä etenee.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Olimme koko porukalla viettämässä spring breakkia Ateenassa keväällä 2018. Olin jo matkalle lähdettäessä fiiliksissä siitä, että teemme yhdessä näin siistejä juttuja. Siellä iltaa istuessa ja jo pieneen hiprakkaan ehtineenä halusin pitää puheen, jossa kiitin Iklaa (Biitin perustaja) siitä, että on aikoinaan uskaltanut ottaa riskin ja lähteä yrittäjäksi.

Siteerasin puheessani myös legendaarista suomalaista räppipoppoota MC Taakibörstaa: “viskit on viskejä, discit on discejä / piskit on piskei, mut muista ottaa riskejä”. Puhe sujui minusta todella hyvin, mutta jälkeenpäin minua muistutettiin siitä, että meidän yhteisissä tilaisuuksissa virallisena kielenä on englanti.

Osalta oli mennyt meikäläisen runoilu kokonaan ohitse, mutta enhän mä nyt voinut suomenkielistä räppibiisiä vetää englanniksi. Siitäkin virheestä opittiin, ja ensi kerralla pitää siteerata Jay-Z:tä!

Töihin Biitille? Katso tästä avoimet työpaikat tai lähetä sähköpostia meille osoitteeseen . Kerro siinä lyhyesti itsestäsi ja kuinka auttaisit meitä ja asiakkaitamme menestymään.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.