Sara Rönkkönen, People & Finance Specialist

Kuukauden biittiläiseksi on valittu positiivisuudestaan ja energisyydestään tunnettu Sara Rönkkönen, joka on tunnettu työkavereiden keskuudessa jämptiydestään ja can do -asenteestaan.

Minkälainen tyyppi olet?

Vapaa-aika minulla menee pitkälti erilaisten urheiluharrastusten parissa. Rakkain laji minulle on muodostelmaluistelu, jota harrastin viimeisimmäksi Helsinki Rockettes joukkueessa. Kevään 2019 MM-kisojen jälkeen päätin kuitenkin panostaa opintoihin, minkä vuoksi siirryin valmennuspuolelle ja pikku hiljaa myös muiden lajien pariin.

Viimeisimmän laji-innostuksen olen saanut golfista, ja viime kesänä golfkierroksia tulikin peräti 60.

Luonteeltani olen joustava ja sosiaalinen, mutta toisaalta myös aika tarkka ja jämpti. Aikataulutan päiväni tarkasti, enkä tykkää olla mistään myöhässä.

Miten päädyit Biitille?

Kävin kauppatieteiden kandidaatin opintoni Jyväskylän Yliopistossa, mutta hain pari vuotta sitten Aallon maisteriohjelmaan yliopiston paremman sijainnin perässä. Vain muutama tunti siitä, kun kuulin pääseväni haluamaani maisteriohjelmaan Otaniemeen, sain rekrytoijalta puhelun Biitillä aukeavasta työmahdollisuudesta. Kaikki tuntui siinä hetkessä loksahtavan paikoilleen, ja rooli Biitillä tarjosi innostavaa vaihtelua senhetkiseen työhön.

Olen saanut opintoni yhdistettyä Biitillä työskentelyyn mutkattomasti. Tein ensimmäisen vuoteni Biitillä töitä osa-aikaisesti, ja metrolla oli helppo suhata Keilaniemi-Otaniemi -väliä. Tällä hetkellä viimeistelen graduani, jossa tutkin Biitin strategiaa ja palvelumuotoilua. Nyt pääsen suunnittelemaan valmistujaisjuhlia keväälle.

Mitä teet Biitillä?

Aloitin Biitillä kaksi vuotta sitten, jolloin noin puolet työajastani meni talouspuolella ja puolet erilaisten henkilöstöhallinnon tehtävien parissa. Hiljalleen roolini fina hommien painotus on kasvanut, mutta edelleen tehtäväni vaihtelevat laidasta laitaan.

Talouspuolen vastuut antavat selkeät raamit joka kuukaudelle, sillä muun muassa palkanlaskenta, laskutus ja raportointi pitävät sisällään kuukausittain toistuvat tiukat deadlinet.

Viihdyn hyvin numeroiden parissa ja olen kiinnostunut siitä, mitä käytännön asiaa erilaiset luvut heijastavat. HR-puoli tuo kuitenkin vastapainoa arkeen ja välillä on ihanaa päästä esimerkiksi ideoimaan jotain Biitin tapahtumaa. Palkitsevampaa fiilistä ei olekaan, kuin se että näkee omien ideoiden käyvän toteen ja kollegoiden nauttivan jostain itse suunnittelemasta tapahtumasta.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

1) Kollegat. Biit on turvallinen paikka tehdä töitä ja oppia uutta. Kaikki biittiläiset on huipputyyppejä, joiden kanssa ei tule tylsää.
2) Monipuolisuus. Koskaan ei tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan.
3) Jousto. Itselleni työnantajan joustavuus on yksi avaintekijöistä omannäköisen arjen rakentamisessa.

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Mieleenpainuvin hetki oli ihan varmasti se päivä, kun aloitin Biitillä. Tai oikeastaan, kaksi viikkoa ennen kun työsuhteeni virallisesti edes alkoi. Istuin bussissa matkalla lentokentälle suuntana Biitin Spring Break miettien, miten ihmeessä edes tunnistan matkaseurueeni?
Olinhan siihen mennessä tavannut vain minua haastatelleen Nea Rautiaisen.

Onnekseni biittiläiset löytyivät kuitenkin nopeasti ja sain erittäin lämpimän vastaanoton mukaan porukkaan. Samanlaista työsuhteen aloitusta ei varmaan tule toista kertaa.
Ja pakko sanoa, että ensimmäisenä virallisena työpäivänä oli jo aika rento fiilis tulla toimistolle muistelemaan spring breakin kommelluksia.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.