Tatu Virta, Tekninen arkkitehti & Team Lead

Kuukauden biittiläiseksi on valittu twoday Biitin veteraaniosastoon lukeutuva Tatu Virta, joka tunnetaan mukavana työkaverina ja terävänä arkkitehtinä, joka osaa ratkaista monimutkaisimmatkin tekniset haasteet.

Minkälainen tyyppi olet?

Kuvailen itseäni usein sosiaaliseksi nörtiksi. Siinä missä työ pyörii usein tietokoneiden ympärillä, tykkään vähintään yhtä paljon tavata uusia ihmisiä tai pölistä vanhojen tuttujen kanssa.

Mielipuuhaa vapaa-ajalla ovat ne perinteiset, eli tietokone- ja lautapelit, tv-sarjat, leffat ja monipuolisesti urheilun seuraaminen. Kehoa rääkkään mieluusti juoksulenkillä, josta onkin viime vuosina muodostunut jonkinlainen henkireikä.

Juokseminen maistuu kuitenkin vain puolet vuodesta, kun talvipakkaset vie fiiliksen ja ajaa takaisin sisälle. Talvella löysin kehonpainotreenistä mukavaa vastapainoa juoksemiselle ja nyt haasteena onkin kahden mieleisen treeniohjelman yhdistäminen.

Kesäisin käyn myös kavereiden kanssa metsässä viskomassa muovikiekkoa päin puita samalla epäonnistumisia kiroillen.

Jos vain mahdollista, niin kaikki pidemmät lomajaksot vietän puolisoni kanssa reissussa reppu selässä maailmaa ihmetellen. Tuossa haastattelun kyljessä olevass kuvassa olen Liechtensteinissa, joka oli viimeinen kohde viime kesän kääpiövaltiokierroksella. Ensi kesän reissu on vielä päättämättä, mutta onneksi koluttavaa riittää.

Miten päädyit Biitille?

Palasin syksyllä 2017 Etelä-Koreasta yliopiston vaihtolukukauden jälkeen Suomeen aikomuksena työllistyä ja valmistua. Päätin piipahtaa vielä opiskelukaupungissani Lappeenrannassa ja siellä törmäsin Teemuun, jonka kanssa olin ollut paljon tekemisissä opiskelijajärjestötoiminnan kautta.

Keskiolutta siemaillessa ja kuulumisia vaihdellessa Teemu keksi, että pitäisikö Tatun tulla Biitille töihin.

Seuraavana päivänä mulla oli työhaastattelukutsu kalenterissa ja aloitinkin junnudevaajana 1,5 kuukauden päästä siitä.

Mitä teet Biitillä?

Kuten sanottua aloitin lokakuussa 2017, eli 6,5 vuotta olen Biitillä viihtynyt. Tulin junnuna töihin pienehköön Salesforce-tekkitaloon, joka on vuosien varrella kasvanut varteenotettavaksi peluriksi itseään isompienkin liigassa. Se onkin ehkä pääsyy, miksi olen viihtynyt niinkin kauan kuin olen. Biit kehittyy jatkuvasti ja kannustaa työntekijöitään kasvamaan mukana.

Tittelin puolesta mulla on nykyisin kaksi hattua: tekninen arkkitehti ja Team Lead. Teknisenä arkkitehtinä vastuullani on etenkin isompien projektien teknisen ratkaisun suunnittelu ja kehityksen johtaminen.

Tarvittaessa tuen myös myyntiä etenkin teknisimpien myyntikeissien kanssa. Ensimmäiset neljä vuotta Biitillä koodasin ja koodaan mielelläni vieläkin, mutta en enää ihan joka päivä.

Team Leadina aloitin vuoden alussa. Tiimini koostuu kokeneista arkkitehdeistä, jotka ovat niin toimitustiimien kuin myynninkin käytettävissä.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

Ihmiset. Biitillä on paljon samanhenkistä porukkaa, jotka auttavat mielellään ja haluavat myös muiden onnistuvan. Olen jostain syystä onnistunut haalimaan työkavereiksi monia vanhoja opiskelukavereita, mikä on myös tosi jees.

Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Olen päässyt tekemään asioita, joita olen tavoitellut ja joiden koen vievän uraani haluamaani suuntaan.

Vapaus. Voin usein valita, miten tai mistä töitäni teen. Tein töitä käytännössä 3 vuotta kokonaan etänä, kun asiakas oli rapakon takana. Nyt olen tehnyt paluun omalle toimistolle, mikä sekin vaihtelun vuoksi maistuu hyvin.

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Tähän voisi nostaa minkä tahansa Spring Breakeistä, mutta ehkä mieleenpainuvin on kuitenkin se ensimmäinen, eli työhaastatteluni.

Työhaastattelun päätteeksi silloinen toimitusjohtaja Ikla kysyi, että pääsisinkö seuraavana päivänä mukaan Biitin 10-vuotisjuhliin.

Lupauduin tulemaan paikalle, vaikka työpaikasta ei puhuttu vielä mitään. Noh, työtarjouskin tuli muutama tunti tämän jälkeen. Bailattiin muuten pitkälle aamuun asti.

Haluatko Tatun työkaveriksi? Tutustu meidän avoinna oleviin työpaikkoihin.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.