Verneri Lindholm, Consultant

Kuukauden biittiläiseksi on valittu aina niin kovin mukava & leppoisa Verneri Lindholm Oulun toimistolta. Verneriä kuvaillaan usein mieheksi, jonka kanssa on yksinkertaisesti mukava tehdä töitä. Samaa ovat sanoneet niin kollegat kuin asiakkaatkin.

Minkälainen tyyppi olet?

Vaikka passissa lukeekin syntymäkotikunnan kohdalla Kaarina, olen asustellut suurimman osan elämästäni eri puolilla Lappia. Peruskoulun olen käynyt Sodankylässä, minkä jälkeen tie on vienyt opiskelujen perässä Rovaniemen kautta Vaasaan ja edelleen Ouluun, jossa olen asustellut pian kolme vuotta.

Vapaa-aikani kuluu nykyään pitkälti eri pallopelien, kalastuksen sekä veisto- ja puukäsitöiden parissa. Lisäksi olen true crimen suurkuluttaja, eli kakki aiheeseen liittyvät podcastit ja Netflix-sarjat on tullut koluttua pian läpi.

Ouluun muuton jälkeen olen toiminut myös Sporttikummin roolissa Pelastakaa Lapset ry:llä, mikä on tuonut mukavasti vaihtelua sekä vastapainoa työlle ja muille vapaa-ajan harrastuksille.

Miten päädyit Biitille?

Olen opiskellut kauppatieteitä Vaasan yliopistossa pääaineenani strateginen liiketoiminnan kehittäminen. Valmistuttuani kaverini vinkkasi Biitistä, jolla sattui olemaan toimipiste myös täällä Oulun päässä.

Minulla ei ollut juurikaan aikaisempaa IT-taustaa tai kokemusta Salesforce-ympäristöstä, mutta rekrytointiprosessin aikana pääsin tutustumaan alustaan Trailheadin kautta.

Koko rekrytointiprosessi sujui muutenkin todella kivuttomasti ja taisinkin aloittaa työt Biitillä vain viikko viimeisen haastattelun jälkeen.

Mitä teet Biitillä?

Aloitin Biitillä marraskuussa 2021 Junior Consultantin roolissa, eli olen ollut talossa nyt noin puolitoista vuotta. Pääsin melko nopeasti mukaan projekteihin kokeneemman kollegan vanavedessä ja pikku hiljaa Trailhead-opinnot vaihtuivatkin eri asiakkaille tehtävään projektityöhön.

Kun kokemusta alkoi kertyä, niin aloin saamaan myös enemmän vastuuta projekteissa ja viime syksystä lähtien olenkin toiminut konsultin roolissa.

Viimeisen vuoden ajan olen työskennellyt pääasiassa media-alan parissa ja ollut mukana rakentamassa asiakkaallemme kokonaisvaltaista myynti- ja asiakkuudenhallintajärjestelmää ADvendion mediamyynnin ratkaisun päälle.

Työnkuvani sisältää asiakastarpeiden kartoittamista ja ratkaisujen toteuttamista yhdessä muun projektitiimin kanssa. Konfiguroinnin ja kehitystyön lisäksi työpäivääni saattaa kuula myös esimerkiksi loppukäyttäjien kouluttamista tai osallistumista vaikkapa johonkin sisäiseen kehityshankkeeseen.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten? 

    1. Työympäristö ja ihmiset. Meillä Biitillä on todella ammattitaitoista ja kokenutta porukkaa, joka auttaa mielellään ja tarjoaa omaa osaamistaan helpottaakseen muiden työskentelyä. Työilmapiiri on muutenkin kannustava ja täytyy kyllä myöntää, että viihdyn Biitillä oikeinkin hyvin.
    2. Kehittymis- ja etenemismahdollisuudet. Jatkuvasti kehittyvä Salesforce-ympäristö tarjoaa lähes loputtomat kehittymismahdollisuudet, ja Biit tukeekin työntekijöiden oppimista todella laaja-alaisesti esimerkiksi itseopiskelulla, sertifikaattien suorittamisella ja osallistumisella erilaisiin sisäisiin koulutuksiin. Meillä työntekijöitä ei ole myöskään sidottu tiukasti mihinkään yhteen tiettyyn rooliin, vaan omaa tekemistään voi suunnata mielenkiinnon kohteiden, uratavoitteiden tai vaikkapa toimiala-preferenssien pohjalta.
    3. Konkreettisuus ja käytännönläheisyys. Projekteissa pääsee työskentelemään läheisesti asiakkaiden loppukäyttäjien kanssa sekä pureutumaan mahdollisiin kehityskohteisiin ja haasteisiin, joita he kohtaavat jokapäiväisessä arjessaan. Konsultin työtä voisikin kuvailla omalla tavallaan ongelmanratkaisuksi ja asiakkaiden työnteon sujuvoittamiseksi teknisten ratkaisujen avulla.

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

On vaikea nimetä mitään yhtä tiettyä hetkeä tai kohokohtaa, mutta epäsäännöllisen säännölliset pistäytymiset Espoon toimistolla tuovat vaihtelua arkeen – olipa kyseessä sitten asiakastapaaminen, koulutustilaisuus, tiimipäivä tai jokin muu koko firman yhteinen tapahtuma.

Toki viihdyn hyvin myös täällä meidän Oulun toimistolla, joka on melko sympaattinen pieni hirsirakennus Toppilansalmen rannalla.

Haluatko Vernerin työkaveriksi? Tutustu meidän avoinna oleviin työpaikkoihin.