Ymmärrä Salesforce-integraation merkitys
Kun puhutaan Salesforce-integraatioista, on tärkeää ymmärtää, että kyseessä on yksinkertaisuudessaan prosessi, joka yhdistää Salesforce-järjestelmän muihin järjestelmiin, datalähteisiin tai sovelluksiin.
Tämä mahdollistaa datan sujuvan liikkumisen järjestelmien välillä, mikä parantaa työn tehokkuutta ja tietojen tarkkuutta. Parhaimmillaan toimivat integraatiot voivat mullistaa yrityksen toimintatavat, kun kaikki tarvittava tieto on saatavilla reaaliajassa, eikä tarvitse hyppiä eri järjestelmien välillä.
Valitse oikeat työkalut ja menetelmät
Integraation toteuttamiseen on olemassa useita eri työkaluja ja menetelmiä. Valinta riippuu monista tekijöistä, mutta me twoday Biitillä autamme asiakkaitamme valitsemaan sopivan toteutuksen.
Salesforce itsessään tarjoaa monipuoliset integraatiomahdollisuudet ja runsaasti valmiita rajapintatoteutuksia eli connectoreita, mutta joskus järjestelmien välille pitää rakentaa kustomoitu integraatio. Tällöin käytössä on monenlaisita toteuttamistapoja. Meillä on kokemusta point-to-point, REST ja SOAP -toteutuksista.
Emme ole vielä törmänneet integraatioon, jota ei olisi voinut toteuttaa.
Integraation onnistumisen avaintekijät
Onnistunut Salesforce-integraatio vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Integraation tulisi aina lähteä liiketoiminnan tarpeista. Mitä haastetta integraation avulla ratkaistaan? Onko integraation toteuttaminen välttämätöntä? Voisiko integraation sijaan luopua joistain vanhoista järjestelmistä tai työkaluista? Tämä tarkoittaa, että ennen integraation aloittamista on selkeästi määriteltävä, mitä liiketoiminnallisia tavoitteita integraatiolla halutaan saavuttaa.
Lisäksi on tärkeää varmistaa, että kaikki järjestelmät ja prosessit ovat yhteensopivia ja että tietoturva on huomioitu kaikissa vaiheissa. Käyttäjien koulutus ja tuki ovat myös keskeisiä tekijöitä, jotka varmistavat, että uudet työkalut ja prosessit otetaan tehokkaasti käyttöön.
Usein yrityksissä kokonaisuuden ymmärtäminen jää liian vähälle huomiolle. Ideaalitilanteessa organisaatiolla olisi oma IT-arkkitehti, joka tuntisi yrityksen kaikki tietotekniset ratkaisut sekä ymmärtäisi niiden muodostamaa kokonaisuutta niin hyvin, että hän kykenisi arvioimaan, milloin ja miten integraatiot kannattaa toteuttaa. Näin ei useinkaan ole, mutta me voimme auttaa kokonaisuuden hahmottamisessa.
Lisää integraatioista voit lukea täältä.