Anni Tenhunen – Consultant

Kuukauden biittiläiseksi on valittu ansaitusti Anni Tenhunen, joka on kiireidenkin keskellä tarjoamassa aina apuaan. Erityisesti alkuvuonna korviin on kantautunut positiivista palautetta Tenhusesta useista eri suunnista.

Minkälainen tyyppi olet?

Olen rento neurootikko. Vaikutan ekstrovertiltä, mutta olen aika ujo. Olen samaan aikaan sekä energinen että rauhallinen. Positiivinen, mutta yleensä murehdin asioita etukäteen. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Olen musta lammas kollegoideni joukossa, sillä en pidä sushista, ginistä enkä varsinkaan karaokesta. Jokaiseen Biitin illanviettoon sisältyy karaokea, joten olen joutunut hieman joustamaan ehdottomuudestani. Laulamaan en kuitenkaan suostu, oli tilanne mikä hyvänsä.

Vapaa-aikani kuluu suurimmilta osin perheeni kanssa; kotonani asustaa kolmevuotias tytär, aviomies ja pappaikään ehtinyt Onni-koira. Tylsyyttä ei tällä kokoonpanolla joudu kohtaamaan.

Rakastan seikkailuja. Minulla on yleensä ainakin pari reissua varattuna tai suunnitteilla. Käyn Skyscannerissa lähes päivittäin ja haaveilen kaikista upeista paikoista, joihin haluaisin matkustaa. Kerään innokkaasti maapisteitä, joten yleensä matkani suuntautuvat aina uuteen maahan, jossa en ole vielä käynyt.

Tämänhetkinen tavoitteeni on pitää maapisteet synkassa ikäni kanssa – aina, kun ikää tulee vuosi lisää, käyn jossain uudessa maassa. Rakastan reissujen suunnittelua ja fiilistelyä. Yleensä olen matkaseurueesta se, joka suunnittelee kaiken valmiiksi, jotta muut voivat vain nauttia matkasta. Pitäisi varmaan perustaa oma matkatoimisto.

Lapsuuteni haaveammatti oli liikennelentäjä. Pituutta ei valitettavasti tullut riittävästi, joten tämä jäi haaveeksi. Olen suunnitellut, että kun seuraavaksi täytän pyöreitä vuosia, suoritan yksityislentäjän lentolupakirjan, jotta pääsen vihdoin lentämään. Näen viikoittain unta lentämisestä.

Miten päädyit Biitille?

Kolme vuotta sitten istuin koronan eristämänä kotona kuuden kuukauden ikäisen vauvamme kanssa ja mietin, että mitäs sitä seuraavaksi elämässä tekisi. Olin ennen koronaa ja vanhempainvapaata ollut useita vuosia tapahtuma-alalla työpaikassa, jota rakastin, mutta koronan heitettyä kapuloita rattaisiin päädyin miettimään seuraavaa siirtoa.

Kuin kohtalon oikusta eteeni päätyi Facebookissa mainos alanvaihtokoulutuksesta, joka lupasi uuden uran IT-alalla vain kolmen kuukauden opiskelun jälkeen. Päätin pistää kaikki munat yhteen koriin ja panostin hakuprosessiin kaikkeni, ja onnekseni minut valittiin mukaan. Syksyn 2021 aikana opiskelin jopa 70 tuntia viikossa Salesforcea etäopintoina, ja marraskuussa siirryin ensimmäiseen työhöni konsulttina.

Ensimmäinen vuosi oli opettavainen, mutta aika yksinäinen, joten kaipasin yhteisöä ympärilleni. Onneksi Eeva (Saranpää) lähestyi minua LinkedIn’issä tiedustellen kiinnostusta siirtyä Biitille, sillä Biitin lupaama yhteisöllisyys oli täsmälleen sitä, mitä kaipasin.

Koulutustaustaltani olen toimitilapalveluiden restonomi, eli olen esimerkki siitä, että tällä alalla voi menestyä myös ilman IT-alan koulutusta tai yliopisto-opintoja.

Mitä teet Biitillä?

Työskentelen konsulttina erityisesti Service Cloud ja Sales Cloud -asiakkaidemme kanssa. Asiakasyritykset toimivat erilaisilla toimialoilla, joten pääsen työssäni oppimaan heidän liiketoiminnastaan. Osallistun sekä käyttöönottoprojekteihin että jatkuvan kehityksen asiakkuuksiin, joissa toimimme asiakkaamme Salesforce-kumppanina tukien heidän liiketoiminnan muutoksiaan.

Aloitin Biitillä vuoden 2022 lopussa ja olen jo ensimmäisen vuoden aikana päässyt kehittymään hurjasti. Olen saanut kokeilla siipiäni muun muassa myynnissä, johtavan konsultin roolissa, traineen ohjaamisessa, asiakkaiden prosessien muotoilussa sekä erinäisten teknisten kokonaisuuksien suunnittelussa. Tuntuu mahtavalta kun saa kokeilla, erehtyä ja oppia, sillä meillä on koko tiimi aina taustalla tukena!

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Loputtomat mahdollisuudet. Salesforce alustana tarjoaa loputtomasti opittavaa. Koskaan ei tule sitä päivää, että osaisin aivan kaiken Salesforceen liittyvän. Se tuntuu joskus lannistavalta, mutta on samalla myös paras puoli! Lisäksi Biitillä kaikkia kannustetaan kokeilemaan uusia asioita ja kehittymään, joten mahdollisuudet firman sisällä ovat todella monipuoliset. Haluaisinko seuraavaksi keskittyä myyntiin vai kenties opetella koodaamaan? Tuleeko minusta seuraavaksi arkkitehti vai kenties tiiminvetäjä?
  2. Työyhteisö. Biitillä työskentelee todella erilaisia persoonia, mutta heissä kaikissa on jotain samaa. En osaa sanoa mitä se on, mutta se on tämän työyhteisön kipinä. En ole koskaan ollut näin avoimessa, kannustavassa ja rennossa työyhteisössä. Viihdymme yhdessä myös vapaa-ajalla, matkustamme esimerkiksi pienellä porukalla Krakovaan tänä keväänä, vain koska haluamme lähteä reissuun yhdessä. Työyhteisön hengestä iso kiitos menee tietenkin myös meidän HR-tiimin suuntaan, sillä he tekevät aivan timanttista työtä! <3
  3. Haasteet. Kuulostaa hassulta, mutta tekniset haasteet ovat yksi lemppariasioistani! Etenkin Flow-automaatiotyökalun avulla asiakkaiden prosessien automatisointi saa minut innostumaan. On huikea tunne, kun monimutkaisen automaation saa viimein toimimaan!

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Tullessani Biitille töihin minulla oli liidi takataskussani. Tarkoituksena oli syöttää se myynnin lapaan ja keskittyä itse uudessa firmassa konsultin rooliin, mutta jotenkin päädyin ratkaisun myyntiin mukaan.

Myyntiprosessi kesti lähes viisi kuukautta, ja olin koko sen ajan kovin stressaantunut, olinhan todella kaukana mukavuusalueeltani. Myyntiprosessin loppusuoralla potentiaalinen asiakas toivoi vielä yhtä demoa, jota varten minulle toimitettiin parikymmentä sivua materiaalia.

Aikaa demon valmisteluun oli alle 48 tuntia, mihin piti mahduttaa myös lähes kaksi kokonaista työpäivää projektien parissa, joissa sillä hetkellä työskentelin. Tihrustin Team Leadilleni Teemulle (Metsola) itkua, mutta päätin lopulta ottaa haasteen vastaan.

Kahtena iltana valmistelin demoa yötä myöten, jonka sitten vedin asiakkaalle kädet hikoillen. Lopulta sain huikeasti hyvää palautetta niin asiakkaalta, biittiläisiltä kuin Salesforcen edustajaltakin – ja lopulta vielä voitimme tärkeän uuden asiakkaan!

Haluatko tutustua muihin biittiläisiin? Löydät kaikki kuukauden biittiläiseksi valitut täältä

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.