Teemu Metsola, Team Lead & Consultant

Kuukauden biittiläiseksi on marraskuussa valittu Teemu Metsola, joka pitää kotiseutunsa Kymenlaakson lippua korkealla myös muina kuin virallisina liputuspäivinä. Teemu tunnetaan työkavereiden ja asiakkaiden keskuudessa skarppina ammattilaisena, joka tekee aina mitä lupaa – ja vielä vähän enemmän. Onnittelemme Teemua valinnasta kuukauden biittiläiseksi ja aiheeseen sopien myös FC KTP:tä noususta Veikkausliigaan. 

Minkälainen tyyppi Teemu on?

Olen Kotkan kupeesta maailmalle muita kiusaamaan lähtenyt kova penkkiurheilun ystävä. Urheilulajeista erityisesti jääkiekko ja jalkapallo ovat sydäntä lähellä. Lähden kovin odotuksin puolustamaan viime vuoden mestaruutta Biitin ikiomassa Fantasy Premier League -sarjassa (toim. Huom. FPL on suosittu englantilaisen Valioliiga-jalkapallosarjan fantasiamanagerointipeli). 

Yliopisto-opinnot suoritin Lappeenrannassa sekä vaihto-opiskelijana Saksassa. Lisäksi reissasin yliopistovuosina pitkin Eurooppaa yhden välivuoden verran euroopanlaajuisen opiskelijajärjestö ESTIEMin vapaaehtoistyön parissa. Nuorempana vietin myös yhteensä neljä vuotta USA:ssa muun muassa ala-asteen pulpettia kuluttamassa. Nyt olen kuitenkin asettunut Espoon Tapiolaan – ainakin toistaiseksi.

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Yliopisto-opintojen loppusuoralla minulle aukesi mahdollisuus lähteä Digital Marketing Trainee -tehtäviin kesäksi Vaasaan Wärtsilälle. Wärtsilällä päädyin ensimmäistä kertaa työskentelemään markkinoinnin automaation kanssa, ja pääsin samalla tutustumaan myös Salesforcen CRM:ään. 

Alkuperäisenä tarkoituksena oli jatkaa tuon kesän jälkeen diplomityön tekemistä Wärtsilällä, mutta suunnitelmiin tulikin pieni muutos ja löysin itseni hieman yllättäen syksyllä Biitiltä junior-konsulttina.

Biitillä olen viihtynyt siitä asti. Nyt jo yli neljän vuoden ajan.

Mitä teet Biitillä?

Olen nykyään kahdella eri roolilla varustettu kaksoisagentti ja työaikani jakautuu suurin piirtein kahtia Team Lead -tehtävien sekä Salesforce-konsultin töiden välillä. 

Team Leadinä varmistan, että tiimini jäsenillä on parhaat mahdolliset edellytykset menestyä heidän työssään. Tämä tarkoittaa muun muassa projektien sujuvuuden varmistamista, Biitin strategian jalkauttamista käytännön tekemiseksi, tiimin resursoinnin hallintaa, valmentamista, mentorointia ja motivointia, urakehityksen tukemista sekä vastuuta tiimin tuloksesta. 

Konsulttina puolestaan olen mukana asiakkaiden liiketoiminnan digitaalisen muutoksen edistämisessä. Käytännössä työaikaani uppoaa kaikkeen mahdolliseen projektin vetämisestä Salesforcen konfigurointiin.

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

1) Työ ja sen “impact”. 

Haluan, että työni on jollakin tavalla yhteiskunnallisesti merkittävää. Minusta projektimme suomalaisten yritysten kanssa ovat merkityksellisiä, sillä niiden avulla suomalaisista firmoista voidaan tehdä entistä kilpailukykyisempiä ja paremmin eri sidosryhmiään palvelevia. 

Lisäksi työskentely Salesforcen parissa on todella mukavaa, sillä itse tuote on aivan huippulaatuinen. Ei varmaan ole sattumaa, että Salesforcen markkinat kasvavat koko ajan ja asiakkaat haluavat hyödyntää sitä vuosi vuodelta monipuolisemmin. 

2) Työkaverit ja ilmapiiri. 

Pidän itseäni onnekkaana siitä, että minulla on aina ollut huippukollegoita jo työurani alusta asti – ensin Wärtsilällä ja nyt Biitillä. Biitin rentoa ilmapiiriä kuvaa hyvin se, että foosball kuuluu meillä toimistorutiineihin, työkavereilla on kiireistä huolimatta aina aikaa auttaa sekä työkavereiden kanssa löytyy aina jotain mielenkiintoista juteltavaa muistakin kuin työasioista.

3) Uramahdollisuudet, kehittyminen, vastuun saaminen.

Biit tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kehittyä omassa työssä sekä kokeilla siipiensä kestävyyttä vaativimmissakin rooleissa. 

Esimerkiksi minä aloitin Biitillä junior-konsulttina, mutta olen edennyt ensin konsultiksi ja sittemmin tiimin vetäjäksi.

Biitillä on mahdollista tehdä paljon muutakin, kuten esimerkiksi diplomityötä työn ohessa. Lisäksi Biitillä on päässyt osallistumaan itseä kiinnostaville kursseille sekä suorittamaan arvostettuja Salesforce-sertifikaatteja työajalla firman piikkiin.

Minusta on tuntunut, että kaikille työntekijöille annetaan heti alusta saakka vastuuta sekä tarjotaan mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa siihen, miten Biit yrityksenä kehittyy.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Mieleenpainuvin hetki oli ensimmäinen Spring Break -reissu, jolle osallistuin. Suuntasimme silloin koko firman voimin pidennetyn viikonlopun ajaksi Roomaan.

Muistan kuinka ihmeissäni olin silloin, kun kuulin ensimmäistä kertaa siitä, että matkustaisimme koko porukalla työnantajan piikkiin ulkomaille. Olin myös samalla vaikuttunut siitä, että uusi työnantajani halusi satsata koko henkilöstöönsä niin paljon.

Reissu itsessään oli mahtava monine mieleenpainuvine tapahtumineen. Melko tuoreena biittiläisenä pääsin myös tutustumaan tavanomaista syvällisemmin työkavereihini aina toimitusjohtajasta lähtien. 

Minulle tämä reissu oli myös ensimmäinen Roomaan, joka oli pitkään ollut oman bucket listini ykkösenä.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.