Spring ’20 Releasen mielenkiintoisimmat ominaisuudet – tarjolla tekoälyä ilman lisälisenssiä

 

Salesforce julkaisi äskettäin Spring ‘20 Releasen, eli vinon pinon tuoreita ominaisuuksia ja päivityksiä. Tällä kertaa teemana oli jokaiselle jotakin. Listaan tässä blogitekstissä uutuuksista mielenkiintoisimmat.

Einstein – tekoälyä ilman lisäkustannuksia

Spring Releasen myötä erittäin hyödyllinen Einstein Opportunity Scoring kuuluu jatkossa Sales Cloud -lisenssiin, eli ei vaadi yritykseltä erillisiä investointeja. Einstein Opportunity Scoring on toiminto, jossa tekoäly käy läpi yrityksen myyntimahdollisuudet ja laittaa ne paremmuusjärjestykseen.

Tekoäly voi siis jatkossa kertoa sinulle, mihin myyntimahdollisuuksiin sinun kannattaa keskittyä.

Kyseessä on valmis sovellus, jonka käyttöönotto onnistuu tunneissa. Käyttöönoton jälkeen sovellus käy läpi järjestelmässä olevat suljetut myyntimahdollisuudet ja tunnistaa tietojen perusteella kaavoja, jotka vaikuttavat kaupan syntymiseen.

Samalla myös vaadittavan datan vähimmäisvaatimukset ovat pienentyneet merkittävästi. Algoritmi vaatii jatkossa toimiakseen 200 voitettua ja 200 hävittyä myyntimahdollisuutta edellisten kahden vuoden ajalta.

Tätä helpommin ei tekoälyn hyötyihin enää voi Salesforce-maailmassa päästä.

Einstein Voice – unohda näpyttely

Onko sinulla toisinaan kiire ehtiä yhdestä tapaamisesta seuraavaan? Haluat varmaan onnistuneen tapaamisen jälkeen kirjata itsellesi ylös joitakin asioita, kuten muistutuksen tapaamisen tulosten läpikäymisestä.

Einstein Voicen myötä sinun ei tarvitse näpytellä kaikkea Salesforceen käsin, vaan voit äänikomennoin ohjata mobiilisovellusta, esimerkiksi luoda muistutuksen tai liidin. Perinteinen puheen sanelu tekstiksi on luonnollisesti ollut osa mobiilisovelluksen toimintaa jo aikaisemmin.

Einstein Voice on vasta beta-julkaisu, joten sen käyttöönotto saattaa vaatia sen, että Salesforce erikseen aktivoi sen sinulle.

Laske uniikkien arvojen määrä raportin yhteenvedossa

Mitä olisikaan Salesforce Release ilman jotain näppärää toimintoa datanörteille?

Jatkossa on mahdollista laskea raportista löytyvien uniikkien arvojen määrä. Kuulostaa peruskauralta, mutta aikaisemmin tämä hyödyllinen perusominaisuus on loistanut poissaolollaan.

Esimerkiksi myyntimahdollisuusraportit palauttavat monesti useita myyntimahdollisuuksia, jotka ovat saman yritystilin alla. Lisäämällä uniikkien tietojen yhteenlasku raporttiin voidaan nähdä, kuinka monta yksittäistä yritystiliä raportilla esiintyy.

Toiminnallisuus on hyödyllinen myös esimerkiksi tilanteessa, jossa haluat tietää, kuinka monta uniikkia käyttäjää on päivän aikana kirjautunut järjestelmääsi. Aikaisemmin tiedon kaivaminen on vaatinut kikkailua, nyt tiedon saa ulos vaivattomasti.

Tämä on pitkään kaivattu hyödyllinen ominaisuus, joka hyödyttää kaikkia raporttien parissa työskenteleviä.

Jos haluat lukea, mitä muuta jännittävää uusin Release toi mukanaan, niin tutustu uuteen Fiid-julkaisuumme, jossa uusien ominaisuuksien lisäksi paljon asiaa muun muassa avainasiakkuuksien johtamisesta.

Sakari Valtari

Sakari Valtari on ratkaisuarkkitehti, jolla on kymmenen vuoden kokemus erilaisista IT-projekteista ja -käyttöönotoista sekä asiakkaan että toimittajan roolissa. Sakarin vastuulla on auttaa Biitin asiakkaita suunnittelemaan ja toteuttamaan sekä myynnin että asiakkuudenhallintaratkaisunsa Salesforcen avulla.