Uusi markkinajohtaja Pohjoismaihin – Biit siirtyy yrityskaupan myötä osaksi uutta IT-konsultointitaloa

Visma on myynyt IT-konsultointiliiketoimintansa CVC Capital Partners Fund VIII:lle. Kaupan myötä myös Biit siirtyy osaksi uutta yhtiötä, joka on syntyessään yksi Pohjoismaiden suurimmista IT-konsulttitaloista. Salesforce-teknologioihin vuodesta 2007 saakka keskittynyt Biit jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään, johdollaan ja henkilöstöllään.

Kaupan taustalla on ollut Visman halu keskittyä ydinliiketoimintaansa, eli SaaS-palveluihin (Software as a Service) ja valmiisiin ohjelmistoihin. Konsultointiliiketoiminnan eriyttäminen itsenäiseksi yritykseksi palvelee sekä Vismaa että uuteen omistukseen siirtyviä konsultointiyrityksiä, jotka ovat aiemmin kuuluneet Visman Custom Solutions -nimiseen divisioonaan.

Biit on toiminut elokuusta 2020 lähtien osana nopeasti kasvanutta Custom Solutions -divisioonaa, joka on työllistänyt 2000 ammattilaista Pohjoismaissa ja Liettuassa.

Biitin toimitusjohtaja Ikla Puustinen uskoo, että kauppa auttaa Biitiä kiihdyttämään nykyistä kasvuvauhtiaan entisestään.

“Uskon, että tämä kauppa on meille todella hyvä asia, sillä tämän järjestelyn myötä saamme entistä selkeämmän fokuksen konsultointiliiketoiminnan kehittämiseen jatkossa. Uusi omistaja tuntee entuudestaan meidän kaltaisen yrityksen haasteet ja toimintaympäristön sekä pystyy tarjoamaan meille entistä enemmän tukea kasvun vauhdittamiseen”, Puustinen toteaa.

Tavoitteena rakentaa Pohjoismaiden johtava digitaaliseen transformaatioon erikoistunut konsultointiyritys

Visman alaisuudessa toiminut Custom Solutions -divisioona on kasvanut viime vuosien aikana keskimäärin 22 prosentin vuositahdilla sekä saavuttanut 280 miljoonan euron liikevaihdolla vahvan aseman yhtenä Pohjoismaiden johtavista digitaalisia palveluita tarjoavista yrityksistä.

Custom Solutions -divisioonaa Suomessa johtanut Petri Lillberg tulee toimimaan kaupan myötä syntyvän yhtiön Suomen toimitusjohtajana. Myös hän uskoo kasvuvauhdin kiihtymiseen.

“Kauppa synnyttää yhden Pohjoismaiden suurimmista IT-konsultointitaloista, jolle Suomi on yksi avainmarkkinoista. Olemme kasvaneet Suomessa jo yli 600 henkilön yhtiöksi ja uuden omistajan avulla voimme kiihdyttää kasvua entisestään”, Lillberg kertoo.

Biit jatkaa toimintaa entisellään

Biit jatkaa kaupan myötä toimintaansa nykyisellä nimellään, johdollaan ja henkilöstöllään. Yrityksen strategiaan tai toimintaan uudet omistusjärjestelyt eivät vaikuta.

Uuden yrityksen selkeä fokus konsultointiliiketoiminnassa auttaa Biitiä vahvistamaan asemiaan kasvavilla kotimarkkinoilla sekä avaa uusia ovia maan rajojen ulkopuolelle.

“Siirryimme kaksi vuotta sitten Visman omistukseen, koska tarvitsimme kasvuloikan tekemiseen vahvemman omistuspohjan. Olemmekin onnistuneet Visman omistuksessa kasvattamaan liikevaihtoamme noin 70 prosentilla kahden viime vuoden aikana. Uskon, että uuden omistajan myötä saamme kiihdytettyä kasvuvauhtiamme entisestään. Tämä kauppa auttaa meitä myös ottamaan vahvempaa jalansijaa koko pohjoismaisilla markkinoilla”, Puustinen summaa.

Lisätietoja:

Ikla Puustinen, toimitusjohtaja, Biit Oy, +358 50 330 8525

Petri Lillberg, toimitusjohtaja, Visma Consulting Oy, +358 40 577 7014

Biit

Biit on Suomen ensimmäinen virallinen Salesforce-kumppani, joka perustettiin vuonna 2007 auttamaan suomalaisyrityksiä kehittämään omaa liiketoimintaansa teknologian avulla. Biitin ydinosaamista on myynnin kehittäminen, tiedolla johtaminen sekä teknologian ja liiketoiminnan yhteensaattaminen. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2021 lähes 7 miljoonaa euroa sekä se työllistää nykyisin yli 75 huippuammattilaista. Lisätietoja Biitistä löytyy osoitteesta https://www.biit.fi/biit-esittely/ 

CVC Capital Partners

CVC on johtava pääomasijoitus- ja sijoitusneuvontayritys, jolla on 25 toimipisteen verkosto kaikkialla Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa ja jonka hallinnoimat varat ovat noin 125 miljardia euroa. CVC:n hallinnoimat tai neuvottelemat rahastot on sijoitettu yli sataan yritykseen ympäri maailmaa, joiden yhteenlaskettu vuosiliikevaihto on noin sata miljardia euroa ja jotka työllistävät yli 500 000 henkilöä. Lisätietoja CVC:stä löytyy osoitteesta http://www.cvc.com

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.