Elli Suuronen, Consultant

Vuoden 2022 ensimmäiseksi biittiläiseksi on valittu kaikenlaisiin uusiin haasteisiin innokkaasti suhtautuva Elli Suuronen, joka aloitti Biitillä noin vuosi sitten ja on tänä aikana hämmästyttänyt kyvyillään omaksua uusia asioita sekä ottaa nopeasti haltuun kokonaan uusia aihealueita – oli sitten kyse uusista Salesforce-teknologioista tai vaikkapa testauksesta projektien aikana.

Minkälainen tyyppi Elli on?

Olen 24-vuotias mimmi Helsingistä. Alun perin olen kotoisin Espoosta, nykyisin turvallisesti helsinkiläistynyt Lauttasaareen, jossa elelen normaalia arkea koiran ja poikaystäväni kanssa. Vapaa-ajalla ulkoilen paljon, pelaan golfia, olen tallilla ja vietän aikaa ystävieni kanssa. Rakastan myös matkustamista!

Minkälaisten mutkien kautta päädyit Biitille töihin?

Olen opiskellut Tallinnan teknillisessä yliopistossa ja Lissabonin yliopistossa johtamista ja markkinointia. Aion jatkaa korkeakouluopintojani, mutta halusin kanditutkinnon jälkeen siirtyä kokopäiväisesti työelämään. Toivoisin kyllä löytäväni vielä jonkin minua oikeasti kiinnostavan maisteriohjelman, josta olisi minulle myös mahdollisimman paljon käytännön hyötyä tulevaisuudessa.

Minulla ei vielä opiskeluaikana ollut juurikaan kokemusta IT:stä, mutta olin kuitenkin käynyt joitakin koodaamiseen liittyviä kursseja ja työskennellyt eräässä IT-firmassa finanssipuolen tiimissä. 

Olin siis sitä kautta päässyt seuraamaan, minkälaista IT-konsulttien arki ja työnkuva Salesforcen parissa on. Se maailma tuntui mielenkiintoiselta ja päätin kokeilla siipiäni konsulttina. Toki Salesforce käsitteenä oli ollut elämässäni mukana jo kauan isäni työn kautta, joten voi kai sanoa, että sana “Salesforce” on iskostunut päähäni jo pienenä tyttönä.

Pitkään Salesforce merkitsi kuitenkin minulle vain sitä, että isä teki  ”jotain tietokonehommia”. Vasta nyt vanhempana olen tajunnut, kuinka mahtava työympäristö Salesforcen koko ekosysteemi oikeastaan on. 

Biitille päädyin Tammikuussa 2021. Olin sitä ennen päässyt syventymään Salesforceen käyttäjänä aiemmassa roolissani sekä sen jälkeen myös juniorikonsulttina noin vuoden verran. Olin kuullut Biitistä yrityksenä paljon hyvää useammasta eri suunnasta ja silloin avoinna ollut rooli kuulosti mielenkiintoiselta, joten laitoin Nealle viestiä. Ja tässä ollaan! 

Mitä teet Biitillä?

Aloitin Biitillä alkuvuodesta 2021 juniorikonsulttina. Silloin kun tulin taloon, sain melko nopeasti pienempiä asiakasprojekteja vastuulleni ja oli mahtavaa päästä alusta asti kiinni tekemiseen.

Samalla pääsin konsulttina mukaan isompiin projekteihin, joissa riitti monenlaista tekemistä konfiguroinnista käyttäjien opastamiseen. Viimeisen vuoden aikana tein muutamia projekteja Niken (Nicholas Holmberg) kanssa niin, että hän oli päävastuullinen konsultti ja minä hänen oikea kätensä. 

Tämä on minusta super hyvä tapa päästä myös juniorikonsulttina mukaan projekteihin. Saat enemmän ja enemmän vastuuta, mutta kuitenkin niin, että tukenasi on koko ajan joku kokeneempi konsultti. 

Aluksi projektit liittyivät Sales Cloudiin, mutta sittemmin olen ollut mukana myös esimerkiksi Marketing Cloud- ja Pardot-projekteissa sekä päässyt auttamaan muutamissa pre-sales -projekteissa.

Loppuvuodesta minut siirrettiin eräässä isossa projektissa Test Leadiksi vastaamaan testauksesta. Se oli minulle aluksi taas yksi uusi osa-alue, mutta samalla myös ehdottomasti koko tähänastisen Biit-urani mielenkiintoisin ja opettavaisin projekti.

Kerro kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Ensimmäiseksi mainitsen Salesforcen, joka on teknologiana ja alustana todella mielenkiintoinen. Salesforcen parissa mahdollisuuksia on melkein rajattomasti, niin teknologian kuin urankin kannalta.
  2. Toinen mahtava asia on se, kun saa kokemusta erilaisista asiakkaista ja projekteista, pienistä ja suurista. Vaihtelu tarjoaa erinomaista kokemusta projektityöskentelystä ja nämä opit ovat varmasti hyödyllisiä tulevaisuudessakin. 
  3. Kolmas asia liittyy Biitin vastaanottavaiseen kulttuuriin. Itse aloitin Biitillä juuri pahimpaan korona-aikaan. Vaikka tilanne oli poikkeuksellinen, niin koin oloni ensimmäisestä päivästä lähtien todella tervetulleeksi. Kaikki sujui kotitoimistolta käsin jopa paremmin kuin uskalsin toivoa ja etätyö mahdollistaa hyvin myös nopeat happihyppelyt palavereiden välissä koiran kanssa.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Toistaiseksi mieleenpainuvin hetki on ollut viime syksynä Vanajanlinnassa vietetty kick off-päivä, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa näkemään livenä melkein meidän koko työporukan.

Meillä oli kaikkea mahtavaa ohjelmaa pitkin päivää, mutta silti hienoimmat hetket olivat niitä, kun tapasi ensimmäistä kertaa kasvotusten jonkun ihmisen, jonka kanssa oli ollut aikaisemmin tekemisissä pelkästään linjoja pitkin. Kick offin aikana koin muutamia sellaisiakin hetkiä, etten tunnistanut jotakuta ihmistä lainkaan, mutta esittäytyessä tajusin, että olinkin ollut hänen kanssaan jo tekemisissä. Kuulin myös muilta, että hekin olivat kokeneet minun kanssa jutellessaan samanlaisia ahaa-elämyksiä. 

Jouduin valitettavasti tyytymään päivän Golf-kisassa hopeasijaan, mutta muuten päivä on jäänyt mieleeni positiivisesti!

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.