Otto Wilén, Senior Developer

Kuukauden biittiläiseksi on valittu frisbeegolfista, tarinallisista peleistä ja devaamisesta nauttiva Otto Wilén.

Minkälainen tyyppi olet? 

Olen nykyään Helsingissä asuva pian kolmekymppinen koodarin “alku”. Nuoresta iästäni huolimatta olen ehtinyt kartuttaa työkokemusta jo yli kuuden vuoden ajan.

Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut, ja tykkäänkin olla paljon äänessä – oli kyseessä sitten projektit tai afterworkit. Tarpeen vaatiessa myös koodaaminen pimeässä huoneessa huppu päässä trancen soidessa onnistuu enemmän kuin hyvin!

Minulla on 3-vuotias labradorinnoutaja Viima, jonka kanssa puuhaillessa vapaa-aika mukavasti kuluukin. Viima on myös Biitin toimistolla tutuksi tullut assistentti, jonka pääasiallisena työtehtävänä onkin kiperien stressitilanteiden laukaisu. 

Lisäksi harrastan frisbeegolfia sekä etenkin tarinapohjaisten videopelien kahlaamista.

Miten päädyit Biitille?

Olen alun perin Pirkanmaalta kotoisin. Halusin tehdä lukion jälkeen maisemanvaihdoksen, joten lähdin opiskelemaan tietotekniikkaa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon. Olen pienestä pitäen harrastanut tietokoneiden parissa yhtä sun toista, joten tietotekniikka oli koulutusvalintana itsestäänselvyys.

Opintojen jälkeen vietin muutaman vuoden laadunvarmistuksen ja devopsin parissa sekä testaajana, testauspäällikkönä että data-arkkitehtinä. Mielestäni nämä roolit antoivat suoraan koulunpenkiltä erinomaisen ponnahduslaudan konsultoinnin maailmaan. Pääsin myös näkemään eri näkökulmista haastavia ja isoja projekteja.

Ammatillinen palo kuitenkin devausta kohtaan oli edelleen suuri harrastuneisuuden ja koulutuksen pohjalta. Kun Nea soitti ja kysyi työhaastatteluun, oli päätös vaihdosta loppujen lopuksi helppo tehdä. Eikä sekään haitannut, että Biitillä oli entuudestaan töissä paljon tuttuja opiskelupiireistä!

Mitä teet Biitillä?

Aloitin Biitillä 2020 tammikuussa kehittäjän roolissa. Nykyisin työskentelen seniorikehittäjänä.

Työhöni kuuluu haastavien teknisten ratkaisujen suunnittelu ja toteutus sekä muiden kehittäjien mentorointi ja auttaminen. Lisäksi olen ottanut vastuuta projektien teknisten ratkaisujen onnistuneesta läpiviennistä sekä arkkitehtuurista. Työskentelen myös paljon asiakasrajapinnassa.

Kolme mahtavinta asiaa, joista tykkäät työssäsi eniten?

  1. Työkaverit. Biitillä on paljon samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa on helppo tulla toimeen sekä työ- että vapaa-ajalla. Lisäksi kehittäjänä et työskentele ikinä yksin, vaan apua on aina saatavilla. 
  1. Työntekijä pystyy itse vaikuttamaan omaan työhönsä sekä työvälineiden, työtapojen että itse projektien kautta. Biitillä ei joudu tekemään samankaltaisia projekteja vuodesta toiseen, vaan voi itse vaikuttaa minkälaisiin projekteihin haluaa mennä.
  1. Haasteita ja vastuuta tarjotaan, jos näin haluaa. Itsekin koen, että olen kehittynyt juurikin sen takia, että olen uskaltanut toivoa lisää haasteita sekä vastuuta astumalla samalla epämukavuusalueelle. Esimerkiksi viimeisen vuoden aikana olen opetellut projektin tarpeisiin AWS-pilvialustan kehitystä ja konfigurointia.

Mieleenpainuvin hetki Biitillä?

Ehdottomasti mieleenpainuvimpia hetkiä ovat Biitin järjestämät erilaiset henkilöstötapahtumat. Esimerkkeinä viime syksyn Vanajanlinnan valloitus tai etenkin kevään Spring Break -reissu Espanjaan. 

Projektit ja muut vakavammat työasiat sujuvat jouhevammin, kun työkavereihin on tutustuttu työasioiden ulkopuolella vapaammin aktiviteettien parissa. Etenkin koronan jälkeen tämänkaltaiset tapahtumat ovat olleet erittäin tärkeitä työssä jaksamisen kannalta.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja? Asiantuntijamme vastaavat mielellään sinun kysymyksiisi.